Πανηγυρικός ο εορτασμός στο παραδοσιακό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στους Καπότηδες.


Μια παράδοση που ξεπερνά τα 150 χρόνια, είναι ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στις 25 και 26 Ιουλίου, που τελείται κάθε χρόνο στο μικρό ξωκλήσι το οποίο βρίσκεται στο χωριό Καπότηδες. Έτσι και φέτος κάτοικοι του νησιού επισκέφτηκαν παραμονή και ανήμερα της εορτής της Αγίας Παρασκευής το μικρό γραφικό ξωκλήσι στην άκρη του χωριού.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη βραδιά με λαογραφικά και θρησκευτικά στοιχεία, όπου το καλοκαιρινό φεγγάρι σμίγει με την επιθυμία των επισκεπτών να προσκυνήσουν σε ένα ξωκλήσι που μοιάζει να μην το έχει αγγίξει ο χρόνος. Άλλωστε το εκκλησάκι εδώ και πολλές δεκαετίες συντηρείται και λειτουργεί υπό την εποπτεία των απογόνων της οικογένειας Εμμανουήλ Στρατηγού, που το φροντίζουν και το διατηρούν ως ένα ζωντανό κύτταρο θρησκευτικής πίστης και Αιγινήτικης παράδοσης.

Τον εσπερινό διαδέχθηκε ένα μικρό πανηγύρι που γίνεται εκεί κάθε χρόνο, όταν οι αποχρώσεις του ήλιου που δύει αγκαλιάζουν τη φύση. Κατά τη διάρκεια του πανηγυριού οι προσκυνητές μοιράζονται τα εδέσματα που έχουν φέρει οι ίδιοι. Η ατμόσφαιρα γέμισε με την ευτυχία που φέρνει η κατάνυξη της ακολουθίας που προηγήθηκε και της συντροφικότητας, μέσα σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, κάτω από την όμορφη καλοκαιρινή βραδιά της Αίγινας. Την ακολουθία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Μπαρμπέρης, Νίκος Πούντος, η κυρία Σοφία Πετρίτου καθώς και πλήθος κόσμου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png