Πανηγυρικός εσπερινός και τιμητικές διακρίσεις, στο εκκλησάκι του Άγιου Διονυσίου στο Νοσοκομείο.


Με πολύ μεγάλη προσέλευση πιστών πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, ο μεγάλος Πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Διονυσίου στο νοσοκομείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κυρίου Εφραίμ Στενάκη και σύσσωμου του κλήρου του νησιού. Ωστόσο εκτός από την έντονη θρησκευτικότητα της ακολουθίας και της περίσκεψης των πιστών, καθώς ο χώρος του νοσοκομείου της Αίγινας αποτελεί ένα σημείο με βιωματικά στοιχεία για τους περισσότερους κατοίκους του νησιού, τη χθεσινή βραδιά χαρακτήρισε και η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να θεσμοθετήσει τιμητικές διακρίσεις για όσους βοηθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη λειτουργία του νοσοκομείου.


Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του έκανε αναφορά στις κυρίες που ξεκίνησαν τη λειτουργία του ιδρύματος, αλλά και στις προσπάθειες των προέδρων και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, την προσφορά των ιατρών κυρίων Ξυδέα, Γαλάνη και Σίνου. Ο Σεβασμιώτατος κάνοντας μία μικρή αναφορά στα οικονομικά του νοσοκομείου είπε ότι: "Είναι θαύμα πως κάθε μήνα πληρώνουμε τους μισθούς. Δεν χρωστάμε μέχρι σήμερα μέσα στο νοσοκομείο μισθούς εργαζομένων. Κάθε μήνα τα φέρνουμε ίσα - ίσα να πληρώσουμε τους μισθούς. Χρωστάμε φάρμακα ή άλλα πράγματα, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου πληρώνεται. Εμείς δίνουμε στο ΙΚΑ κάθε μήνα 6 - 7 χιλιάδες σε ένσημα και αυτό μας χρωστάει. Και δεν μπορούμε να εισπράξουμε αυτά που μας χρωστάει". Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον πρόεδρο του ιδρύματος κύριο Σώζων Βελιώτη ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου να τιμά, βραβεύοντας "εκείνους που εκδηλώνουν έμπρακτα την αγάπη τους και γενικά θα προσφέρουν στο ίδρυμα το περίσσεμα της καρδιάς τους και το υστέρημα της τσέπης τους. Με την καθιέρωση της απονομής τιμητικής διάκρισης η διοίκηση στοχεύει να εκφράζει δημόσια τις ευγνώμονες ευχαριστίες της και την αναγνώριση της προσφοράς", όπως είπε χαρακτηριστικά.


Ακολούθησε η απονομή των τιμητικών διακρίσεων (αναλυτικά η επίδοση τιμητικών διακρίσεων στο video που συνοδεύει το άρθρο) που δόθηκαν σε ιδρύματα, φορείς, επιχειρηματίες και ιδιώτες του νησιού, οι οποίοι βοήθησαν με την προσφορά τους το ίδρυμα κατά την περίοδο 2009 - 2010. Την ακολουθία και την τελευτή βράβευσης παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, η νομαρχιακή σύμβουλος κύρια Δήμητρα Στάθη, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αίγινα Πρώτο Νησί" κύριος Σάκης Σακκιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Τρύφωνας Γκότζης, Δημήτρης Μούρτζης, Φίλιππος Τζίτζης, Ανδρέας Αποστολίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κυρία Φλώρα Αλυφαντή, εκπρόσωποι φορέων, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου καθώς και πλήθος κόσμου.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png