Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης ο εορτασμός της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκτάριου.


Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές ακολουθίες χθες Πέμπτη και Σήμερα Παρασκευή για τον εορτασμό της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκτάριου. Το πρόγραμμα της εορτής ξεκίνησε με το μικρό εσπερινό στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η κάθοδος της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου με λατρευτική πομπή στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Εκεί παρουσία πλήθους πιστών, καθώς και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συλλόγων και φορέων του νησιού, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Μετά τις 10 το βράδυ ξεκίνησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου ολονύκτια αγρυπνία η οποία ολοκληρώθηκε στις 5 το πρωί.


Σήμερα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, του Ατλάντας Αλέξιου, της Λήμνου Ιεροθέου και Βρεσθένης Θεόκλητου, έγινε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η Πανηγυρική Δοξολογία και η Λιτάνευση των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου. Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου έγινε το 1953 και στις 20 Απριλίου του 1961, έγινε η επίσημη αγιοποίηση του. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος προσήλθαν για να προσκυνήσουν τον Άγιο πιστοί από την Αίγινα, πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png