Η λιτάνευση της εικόνας των Εισοδίων της Θεοτόκου.


Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου, της "Παναγίτσας, που κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμου της Αίγινας σήμερα το πρωί. Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων ξεκίνησε χθες το βράδυ με τον πανηγυρικό εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης. Σήμερα το πρωί μετά την ακολουθία του όρθρου και της θείας λειτουργίας, έγινε η λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους και την παραλία της Αίγινας.


Η λατρευτική πομπή ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί. Μέσω της οδού Αφαίας, έφτασε στην παραλία της Αίγινας όπου και έγινε δέηση μπροστά από το δημαρχιακό κτήριο. Στην πομπή συμμετείχαν μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Αίγινας, η Φιλαρμονική του Δήμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης, ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Νικόλαος Γαρυφάλλου, εφημέριος της ενορίας, ο κλήρος του νησιού και πλήθος κόσμου. Την λατρευτική πομπή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρόσφατα εκλεγείς για το δημαρχιακό αξίωμα κύριος Σάκης Σακκιώτης,  ο πρόσφατα εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος κύριος Παναγιώτης Γρηγορόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεσαγρού κύριος Νίκος Τζίτζης, ο πρόσφατα εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος κύριος Τάκης Βάρτζελης, οι πρώην δήμαρχοι κύριοι Γιώργος Τζίτζης και Δημήτρης Μούρτζης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png