Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην ενορία του Μαραθώνα.


Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κυρίου Εφραίμ Στενάκη, κλήρου του νησιού, του αρχιμανδρίτη πατέρα Αμφιλόχιου Γελαδάκη, του πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Νικόλαου Πουλάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η πανηγυρική θεία λειτουργία για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας στην ενορία του Μαραθώνα. Την ακολουθία και τη λιτάνευση που ακολούθησε στο προαύλιο του ναού παρακολούθησαν πλήθος πιστών. Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ και ορμώμενος από την εορταστική περίοδο που πλησιάζει, είπε ότι Χριστούγεννα δεν είναι μόνο η 25η Δεκεμβρίου, αλλά κάθε φορά που γεννιέται ο Χριστός στην καρδιά μας. Συνεχάρη επίσης τους επιτρόπους και τους δωρητές για τον αγώνα τους να ολοκληρωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ο ναός της Αγίας Βαρβάρας. Μάλιστα στο ναό τους επόμενους μήνες θα αγιογραφηθεί ο Παντοκράτορας.


Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε επίσης επί της ονομαστικής της εορτής στη δωρήτρια του οικοπέδου, την κυρία Βαρβάρα Αντωνίου. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας καφές και γλυκίσματα κεράστηκαν στους προσκυνητές στο νέο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ναού, που έχει διαμορφωθεί για τέτοιες εκδηλώσεις. Τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της πρόσφατα εκλεγμένης δημοτικής αρχής κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόσφατα εκλεγμένο μέλος της νέας δημοτικής αρχής κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Μαραθώνα κύριος Στέλιος Στρατηγός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png