Μαγευτική η ατμόσφαιρα στο εκκλησάκι της Υπαπαντής στους πρόποδες του Όρους.

Μαγευτική ήταν χθες η ατμόσφαιρα στο εκκλησάκι της Υπαπαντής στους πρόποδες του Όρους. Το εκκλησάκι γιόρταζε την Τετάρτη και η πανηγυρικές εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από την Τρίτη το απόγευμα, οπότε και έγινε ο πανηγυρικός εσπερινός. Ο χειμωνιάτικος καιρός προσέδιδε μία άγρια ομορφιά στο τοπίο, ενώ η θέα της Μονής απέναντι και της Αίγινας ήταν πραγματικά χαλαρωτικές. Η μυρωδιά από το θυμιατό, το αμυδρό φως από τα καντηλάκια και τα κεριά που έκαιγαν στο μανουάλι αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο όσους πήραν την απόφαση, παρά το κρύο, να ανέβουν μέχρι τους πρόποδες του Όρους. Η βραδιά της παραμονής πέρασε για όσους παρέμειναν στο κελί που βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι με ξύλα στο τζάκι, ψητά και διάθεση που εκλείπει πια από τα κεντρικά σημεία της Αίγινας.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας το πρωί της Τετάρτης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρέμειναν, ενώ το μεσημέρι αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του νησιού που αποφάσισαν να πάρουν το αυτοκίνητο και την παρέα τους και να ανηφορίσουν προς το εκκλησάκι της Υπαπαντής. Μαζί με αυτούς και ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας που οργάνωσε μία μικρή βόλτα, με πολλά από τα μέλη του να ανεβαίνουν στους πρόποδες. Μετά το προσκύνημα ένα πραγματικό γλέντι με τραγούδια και φαγητό στήθηκε στο κελί της μικρής εκκλησίας. Όλοι τραγούδησαν και χάρηκαν αυτή τη φυγή από την καθημερινότητα που άλλωστε είναι τόσο κοντινή. Μαζί και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, που βρέθηκε στην Υπαπαντή με τη σύζυγό του και το δημοτικό σύμβουλο κύριο Δημήτρη Καλαφάτη. Από την παρέα δεν έλειψε ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας κύριος Αποσπόρης και Μπόγρης. Ειδικά μάλιστα ο κύριος Νεκτάριος Μπόγρης είναι εκείνος που φρόντισε ώστε να οργανωθούν όλα. Βρίσκεται καθημερινά στο χώρο της εκκλησίας και φροντίζει με προσωπική εργασία για τη συντήρησή της.

το εκκλησάκι της Υπαπαντής εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png