Εκδήλωση με θέμα τη ζωή και τη δράση του π. Σεραφείμ Ρόουζ στον Άγιο Νικόλαο.

Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας
Τη Δευτέρα  στα πλαίσια της "Εβδομάδος Εξωτερικής Ιεραποστολής" ο Σ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας  πραγματοποίησε εκδήλωση στο ναό του Αγίου Νικολάου με θέμα τη ζωή και τη δράση του π. Σεραφείμ Ρόουζ (1934-1982). Την εκδήλωση  άνοιξε ο γραμματέας του συλλόγου  κ. Νεκτάριος Λαβούτας, χαιρετίζοντας  τους προσκεκλημένους και σκιαγραφώντας  τον Ιεραπόστολο, ασκητή Αμερικανό  π. Σεραφείμ Ρόουζ, κατά κόσμο Γιουτζήν Ντένις Ρόουζ που ήταν και το θέμα της ομιλίας. Στη συνέχεια διαβάστηκε από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου  π. Νεκτάριο Κουκούλη μήνυμα  του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κορέας κ. Αμβροσίου, σχετικό με την "Εβδομάδα της Εξωτερικής Ιεραποστολής" και την προγραμματισμένη εκδήλωση. Η εισηγήτρια της  εκδήλωσης  κ. Μαρία Κουνάδη –Στενάκη, μέλος του Δ.Σ., μας «ταξίδευσε» περιγράφοντας το βίο του π. Σεραφείμ Ρόουζ, από την παιδική του ηλικία έως και την κοίμησή του, μέσω των τριών βιβλίων του που κυκλοφορούν. Αναφέρθηκε στην περιπλάνησή του στον Προτεσταντισμό, στη μύησή του στο Βουδισμό, για να ανακαλύψει ότι η Αλήθεια κρύβεται μέσα στην προσφορά και στη θυσία προς τον άλλον, που δεν είναι άλλη από την Ορθόδοξη πίστη. Διαβάστηκαν επίσης, από τη δεσποινίδα Ελένη Μακαρατζή, αποσπάσματα από το βιβλίο του π. Σεραφείμ, διακρίνοντας στο γραπτό λόγο του τη θέρμη για την Ορθόδοξη πίστη. Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από φωτογραφικό υλικό και video, από την ζωή του π. Σεραφείμ Ρόουζ

Κλείνοντας ο  π. Αμφιλόχιος  συνεχάρη τα μέλη του  συλλόγου για την οργάνωση αυτής  της εκδήλωσης και τις ομιλήτριες για την άρτια παρουσίαση. Σχολιάζοντας τη δίψα του π. Σεραφείμ για τον  αληθινό Θεό, παραλλήλισε αυτή της  Σαμαρίτιδος για το «Ύδωρ το ζων». Ανάφερε και άλλα παραδείγματα Αγίων που ενώ έζησαν για πολλά χρόνια μακριά από το Χριστό, μεταστράφηκαν και αγίασαν. Τέλος ευχήθηκε η εκδήλωση αυτή να γίνει δύναμη και στήριγμα για το υπόλοιπο της Μ. Τεσσαρακοστής. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσιος Σακκιώτης, τονίζοντας "ότι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι καταφύγιο και παρηγοριά". Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους οργανωτές της ποιοτικής, όπως ανέφερε, εκδήλωσης και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστούν  ανάλογες στο μέλλον. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πανοσιολ. Αρχ. π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ο Πρωτ. π. Εμμανουήλ Γιαννούλης, ο Πρωτ. π. Νεκτάριος Κουκούλης, ο Πρωτ. π. Φανούριος Μακαρατζής, ο Πρεσβ.  π. Σάββας Ζέρβας. Επίσης ο δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσιος Σακκιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νεκτάριος Κουκούλης, κ. Φίλιππος Τζίτζης, και δεκάδες πιστών. O Σύλλογός μας ευχαριστεί τον π. Αμφιλόχιο για την πολύτιμη συνεργασία του στην ανωτέρω εκδήλωση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png