Η Μεγάλη Τετάρτη στις εκκλησίες της Αίγινας.

Στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη και οι κάτοικοι του νησιού γύρω από τις ενορίες τους επισκέπτονται τις εκκλησίες για να ανάψουν ένα κερί, να ακούσουν τις ψαλμωδίες της ημέρας. Η θρησκευτικότητα ήταν έντονη πάντα στην Αίγινα και η Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από τη θλίψη των Παθών, πάντα σηματοδοτούσε για το νησί το πλησίασμα του καλοκαιριού, την αλλαγή, την ομορφιά της φύσης την άνοιξη. Είναι βιώματα για τους κατοίκους της Αίγινας, με παραδόσεις και θρησκευτικά στοιχεία που διατηρούνται ακέραια στη μνήμη, διανθισμένα με παιδικές φιλίες, μυρωδιές, αγαπημένα πρόσωπα. Η ενορία γινόταν πάντα το επίκεντρο αυτές τις ημέρες.

Οι ιερείς στις εκκλησίες της Αίγινας σήμερα το απόγευμα διάβασαν τα επτά Ευαγγελία και τις επτά Ευχές, με αυτόν τον τρόπο ευλογείται το λάδι με το οποίο ο ιερέας σχηματίζει το σταυρό στο μέτωπο, το πηγούνι, τα μάγουλα και τις παλάμες των πιστών. Είναι το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png