Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας.

Με το τελευταίο δρομολόγιο του ιπταμένου της Aegean Flying Dolphins, που κατέπλευσε στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας λίγο μετά τις 20:40 σήμερα το βράδυ, έφτασε στο νησί το Άγιο Φως. Η κόρνα του πλοίου ήχησε πολλές φορές μπαίνοντας στο λιμάνι, αποδίδοντας τιμές. Μετά την αποβίβαση των επιβατών, τον κύριο Νεκτάριο Λαβούτα που έφερε φέτος το Άγιο Φως στο νησί μαζί με τον κύριο Άκη Μπήτρο, υποδέχθηκαν ο κλήρος της Αίγινας ψέλνοντας "Δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός". Το Άγιο Φως υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο Λιμενάρχης κύριος Κυριάκος Γκαρής, ενώ τιμές απέδωσαν οι άντρες που Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας που συνόδεψαν το Άγιο Φως κατά την μεταφορά του από την παραλία της Αίγινας.

Οι πιστοί που έφτασαν στην προβλήτα, έλαβαν με κεριά και φαναράκια το Άγιος Φως, ανταλλάσσοντας ευχές για "Καλή Ανάσταση". Οι αδειούχοι Ραδιοερασιτέχνες του νησιού μας μετέφεραν το Άγιο Φώς στις Ιερές μονές: Αγίου Νεκταρίου, Παναγίας Χρυσολεοντίσσης, Αγίας Αικατερίνης, Αγίου Μηνά, Αγίας Αναστασίας, Αγίου Χριστοφόρου.  Οι  μοναχές υποδέχθηκαν το Άγιο Φως με μεγάλες τιμές και θρησκευτική κατάνυξη.Εκ μέρους του Δήμου Αίγινας στην τελετή της άφιξης του Αγίους Φωτός παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης και οι αντιδήμαρχοι κύριοι Νεκτάριος Κουκούλης και Φίλιππος Τζίτζης.

την άφιξη εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png