Η λιτάνευση της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην παραλία της Αίγινας..

Κατανυκτικό το κλίμα στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας χθες το βράδυ, που τιμά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας σε κεντρικούς δρόμους και την παραλία της Αίγινας. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού και την αρτοκλασία και κορυφώθηκαν με την λατρευτική πομπή της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε κεντρικούς δρόμους του νησιού. Ο πρωτοπρεσβύτερος, πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης και ο κλήρος του νησιού που συνόδεψε την πομπή, έκανε δέηση στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια μαζί με τους πιστούς έφτασαν στην παραλία της Αίγινας. Εκεί έγινε μία ακόμη δέηση στο Δημαρχιακό κτήριο.


Η θρησκευτική παράδοση του νησιού, είναι ταυτισμένη με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας από τον Μητροπολιτικό Ναό για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου. Μια παράδοση που επαναλαμβάνεται αδιάλειπτα μέχρι τις μέρες μας. Η λατρευτική πομπή ολοκληρώθηκε με την είσοδο του κλήρου και των πιστών στη Μητρόπολη της Αίγινας, ενώ σήμερα το πρωί θα γίνει η πανηγυρική θεία λειτουργίας και το απόγευμα η παράκλησις της Θεοτόκου. Την Τρίτη 16 Αυγούστου στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας θα γίνει η ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση, που περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, προβολή ταινίας και μπουφέ. Θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png