Ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας. ..

Όσοι παρευρέθηκαν εχθές το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγίνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εντυπωσιακή προβολή του προσκυνήματος, που πραγματοποίησε ο Εφημέριος του Ναού πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης με τη συνοδεία των πιστών στην περιοχή της Ιορδανίας. Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση των τόπων του Ιερού Προσκυνήματος, με σκοπό την κατάδειξη της ζωντανής ύπαρξης της Χριστιανοσύνης στην Ιορδανία και την εστίαση στο γεγονός ότι το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους περιλαμβάνει μία ευρύτερη τοπική έκταση από εκείνη της περιοχής γύρω από το όρος Σινά. Η Ιορδανία εμφανίζεται ως ένας τόπος με πλούσια λατρευτική ζωή, πλήθος βυζαντινών εκκλησιών, ένδοξο ιστορικό υπόβαθρο και κυρίως ως τόπος, όπου είναι αισθητή η παρουσία Πατέρων και Ιεραρχών απαράμιλλου χριστιανικού φρονήματος. Γι' αυτό, άλλωστε, και δίκαια χαρακτηρίστηκε ως "μία Ελλάδα εκτός Ελλάδος".


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός της ύπαρξης της Εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή, καθώς και στην αναφορά των θαυμάτων που συντελέστηκαν εκεί χάρη στην επενέργεια του Αγίου Νεκταρίου, συνολικά καταγεγραμμένων εννέα. Η προβολή του DVD περιελάμβανε και την αναφορά στην πραγματικά θαυμαστή ύπαρξη εκπαιδευτικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης και την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών συνηθειών των εντοπίων (με αναφορές στην ενδυμασία και στη μαγειρική τους). Η επιτυχής αυτή σύναξη είχε ως στόχο με αφορμή τον εορτασμό της σεπτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου να καταδείξει την ενότητα της εκκλησιαστικής ζωής, να απονείμει το μέρος που αναλογεί στη Θεία Λατρεία και να προβάλλει την αξία της διατήρησης της παράδοσης και του πολιτισμού για τον ελληνισμό μας. Ο  χαρακτήρας αυτός ενισχύθηκε κυρίως από την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ιωάννης Καποδίστριας", ενώ η κορύφωση του πνεύματος της ενότητας και της κοινωνίας συντελέστηκε με τη λήξη της εκδήλωσης, που περιελάμβανε την προσφορά κερασμάτων στους πιστούς, την ετοιμασία των οποίων επιμελήθηκαν με φροντίδα οι ενορίτες του Ναού.

.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το λόγο πήρε ο Εφημέριος του Ναού, πατέρας Εμμανουήλ, που μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για τη σημασία τέτοιων συναντήσεων μέθεξης και αγάπης και για τη μεγάλη ευλογία, που διέπει τις ψυχές όσων πιστών βιώνουν τις μοναδικές εμπειρίες των ιερών αυτών προσκυνημάτων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σεβαστοί εκπρόσωποι του κλήρου και των Αρχών, ο δήμαρχος του νησιού Σάκης Σακκιώτης, που δήλωσε εντυπωσιασμένος και άκρως ευχαριστημένος από τη διοργάνωση τέτοιων θεαμάτων, που ενισχύουν ψυχικά τους πιστούς σε αυτές τις δύσκολες κοινωνικά εποχές, που διανύουμε. Την εκδήλωση παρακολούθησε επίσης ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού κύριος Φίλιππος Τζίτζης, όπως άλλωστε, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Αίγινας και πλήθος κόσμου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png