Η περιφορά της εικόνας του Αγίου Σώζοντος στην Πέρδικα...

Εορταστική η ατμόσφαιρα στο γραφικό χωριό της Πέρδικας, καθώς χθες το απόγευμα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της πανηγύρεως του Ιερού Ναού του Αγίου Σώζοντος. Η εικόνα γνώριμη με τους δεκάδες μικροπωλητές να έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα να τοποθετούν την πραμάτεια τους, πολύχρωμα μπαλόνια, εκατοντάδες προσκυνητές και επισκέπτες και φυσικά πολύ μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων που πήγαινε και ερχόταν στον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Αίγινα με την Πέρδικα. Μετά τον εσπερινό και την αρτοκλασία ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σώζοντος στην παραλία και τα παραδοσιακά δρομάκια. Λίγο πριν την έναρξη της λατρευτικής πομπής δεκάδες πολύχρωμα πυροτεχνήματα φώτισαν το λιμάνι επιτείνοντας την εορταστική ατμόσφαιρα.


Μετά την είσοδο της λατρευτικής πομπής στο ναό και την ολοκλήρωση της ακολουθίας, το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών συνέχισε για φαγητό σε μία από τις ταβέρνες της περιοχής ή έκανε τα ψώνια του στα υπαίθρια μαγαζιά των μικροπωλητών. Από τη φετινή περιφορά έλειψε ιδιαίτερα η Δημοτική Φιλαρμονική, ενώ πολύ καλά ήταν τα αποτελέσματα της ρύθμισης της κυκλοφορίας παρά τον μεγάλο αριθμό των αυτοκινήτων. Τη λατρευτική πομπή συνόδεψε και ο βουλευτής της Α' Πειραιά κύριος Μελάς. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας κύριος Τάσος Αμάφης θέλησε να ευχαριστήσει το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, τον Πυροσβεστικό Σταθμό και το Λιμεναρχείο του νησιού για τη βοήθειά τους. Σήμερα το πρωί θα γίνει η πανηγυρική θεία λειτουργία.

Δείτε φωτογραφίες από τη λιτανεία εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png