Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.

Με ισχυρούς νότιους ανέμους γιόρτασε σήμερα η Αίγινα την ημέρα των Θεοφανείων. Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και αφού είχε ολοκληρωθεί η δοξολογία στη Μητρόπολη του νησιού, ο κλήρος, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, των σωμάτων ασφαλείας και κάτοικοι της Αίγινας, συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό λιμάνι για την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.


Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν και φέτος τους νέους του νησιού, που αποφάσισαν να τηρήσουν την παράδοση και να βουτήξουν στα παγωμένα νερά για να λάβουν την ευλογία του σταυρού. Ο Γιώργος Πάλλης κατάφερε να κρατήσει πρώτος στα χέρια του τον ξύλινο σταυρό και πλημμυρισμένος από χαρά να το ανασπαστεί, τείνοντας τον και στους άλλους νέους, που έκαναν με τη σειρά τους το ίδιο. Λίγο αργότερα ο Γιώργος Πάλλης έλαβε ένα αναμνηστικό δώρο από τον πατέρα Αμφιλόχιο, που ευχήθηκε σε όλους να έχουν καλή χρονιά! Η καθιερωμένη βόλτα στην παραλία, μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων αναβλήθηκε για τους περισσότερους κάτοικους του νησιού, καθώς ξεκίνησε να βρέχει.

.Δείτε φωτογραφίες από την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εδώ.

Στις εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας με σκάφη τύπου Optimist και Laser, ενώ κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, τιμές απέδωσε με πανηγυρικούς συριγμούς το ιπτάμενο της Aegean Flying Dolphins, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κεντρικό λιμάνι.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png