Ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης για το πρόγραμμα: "Όλοι μαζί μπορούμε".

Προς
Τους  πιστούς και φιλοθέους κατοίκους της Νήσου Αιγίνης  

Ο Επίσκοπος και οι Ιερείς του Νησιού μας, νιώθουμε την ανάγκη να  ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες  για την άμεση και θερμή, ανταπόκριση στο κάλεσμα βοήθειας των συνανθρώπων μας, με την προσφορά τροφίμων του προγράμματος  " Όλοι Μαζί, Μπορούμε" που πραγματοποιείται , σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘’ΣΚΑΪ’’ και τα Super Market “KΡΗΤΙΚΟΣ” .

Στους 2 μήνες που συμπληρώνει  αυτή η προσπάθεια, έχουν συγκεντρωθεί περί τους       5 τόνους  τρόφιμα , τα οποία ήδη έχουν διανεμηθεί, με όσο είναι δυνατόν δίκαιη αξιολόγηση, σε 250 οικογένειες του νησιού μας που δυσκολεύονται οικονομικά. Σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες των ευεργετουμένων . Η ανθρωπιά και το φιλότιμο δεν εξέλιπαν, Δόξα σοι ο Θεός .

Η αγάπη, η φιλαδελφία και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο μας, είναι ικανή να επουλώσει τις πληγές που δημιουργεί η αυξανόμενη οικονομική κρίση.    Στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας ,  δείχνουμε ότι είμαστε πραγματικοί Έλληνες και χριστιανοί, και συνεχίζουμε να βιώνουμε τις ευγενικές και διαχρονικές αρετές των προγόνων μας. Η ψυχή μας που είναι εκ φύσεως χριστιανική, συντονίζεται σε κάθε ευγενικό κάλεσμα, όπως είναι η βοήθεια στον πάσχοντα συνάνθρωπο.    Η οικονομική κρίση βαθαίνει κάθε μέρα και συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας, χρειάζονται την στήριξη μας, ακόμη και για την καθημερινή τους σίτιση. Ας δώσουμε  το περίσσευμά μας, για το διπλανό μας.

Σε κάθε αγορά μας από τα συγκεκριμένα super market ας θυμόμαστε το συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται, αφήνοντας την προσφορά μας σε τρόφιμα στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές του « Όλοι Μαζί, Μπορούμε».

Με αυτή μας την πράξη, όχι μόνο συντηρούμε το συσσίτιο του Λεουσείου Ιδρύματος, αλλά βοηθάμε ώστε να σιτίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.     Η προσπάθεια ενισχύσεως των δυσκολεμένων συμπολιτών μας θα συνεχισθεί όσο θα υπάρχει η συγκεκριμένη ανάγκη . Ο αγώνας μας για την αξιοπρεπή επιβίωση όλων των οικογενειών του νησιού μας δεν θα πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Μετά  πατρικών ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png