Η περιφορά του επιταφίου στην Αγία Ειρήνη. .

Κάτω από το νεφοσκεπή ουρανό, στον παραλιακό δρόμο της περιοχής του "Φάρου", τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα η περιφορά του επιταφίου του κοιμητηρίου της Αγίας Ειρήνης. Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και ακολουθώντας τη θρησκευτική μας παράδοση, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού, επισκέφθηκαν τα προσφιλή τους πρόσωπα στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, όπως και σε όλα τα κοιμητήρια του νησιού. Μια ανθοδέσμη, ένα στεφάνι, το άναμμα του καντηλιού και μερικές στιγμές σιωπής και προσευχής, δημιούργησαν τη γνώριμη εικόνα, την ημέρα που κορυφώνεται το δράμα του Θεανθρώπου. 


Η ακολουθία του επιταφίου της Αγίας Ειρήνης, κρατά όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την ουσία της Μεγάλης Παρασκευής στη συνείδηση των κατοίκων του νησιού. Η περιφορά ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 σήμερα το απόγευμα. Η λατρευτική πομπή κινήθηκε στον παραλιακό δρόμο, ενώ οι πιστοί που ακολουθούσαν συνόδεψαν τον πατέρα Νεκτάριο Γαρυφάλλου ψάλλοντας τους ύμνους της ακολουθίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png