Πανήγυρις Ι.Μ. Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου. .

Κείμενο - φωτογραφίες: Νεκτάριος Λαβούτας

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η πανήγυρις της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος- Αγίου Νεκταρίου στο Αγιοβάδιστο νησί της Αίγινα, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ. Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν την Ι. Μονή και τον περιβάλλοντα χώρο, απ’ όλη την Ελλάδα για να τιμήσουν την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας. Το απόγευμα της 3ης Ιουνίου τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμη ημέρα 4η Ιουνίου Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. κ. Εφραίμ, περιστοιχιζόμενος από τους ιερείς του νησιού μας, Πανοσ. Αρχ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, Πανοσ. Αρχ. π. Σάββα Ζέρβα, Πρωτ. π. Ιωάννη Βλάχο, Πρωτ. π. Ανδρέα Ντότσικα.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. π. Ιωάννης Βλάχος, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη σημασία της σημερινής εορτής.  Αναφέρθηκε σε ένα πραγματικό γεγονός μεταξύ του Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ (1759-1833) και ενός άθεου έως τότε Ρωσικού κυβερνητικού στελέχους, για την ύπαρξη του Αγίου Πνεύματος και της Αγίας Τριάδος. Με το πέρας της Θείας  λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Εφραίμ  επεσήμανε τη σπουδαιότητα του Αγίου Πνεύματος στις ψυχές μας και παρομοίασε το «αόρατο» οξυγόνο που είναι απαραίτητο στην ύπαρξη της ζωής, με το Άγιο Πνεύμα που είναι η «αόρατος» πηγή ύπαρξης πνευματικής ζωής του ανθρώπου.

Δείτε φωτογραφίες από την περιφορά της εικόνας εδώ.

Ακολούθησε περιφορά της  Αγίας Εικόνος πέριξ του  Ι. Ναού, με τη συμμετοχή του Ι. Κλήρου, της δημοτικής αρχής του νησιού και εκατοντάδων πιστών, για να καταλήξει στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκτάριου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png