Εκδήλωση με θέμα τα παραολυμπιακά αθλήματα στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, με προσκεκλημένους τον παραολυμπιονίκη Νίκο Γονιό και την προπονήτρια Ζωή Γονιού.

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων "Σοφία Μηλιώτη" του Γενικού Λυκείου Αίγινας. Το ΓΕΛ φιλοξένησε για λίγες ώρες τον παραολυμπιονίκη Νίκο Γονιό, την εθνική προπονήτρια Ζωή Γονιού και τον πατέρα τους, παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή Γιώργο Γονιό, καθώς και τη σύζυγό του. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές του ΓΕΛ, του Γυμνασίου Μεσαγρού, καθώς και μαθητές από το γυμνάσιο ηλικιακών τάξεων Αγκιστρίου μαζί με τους καθηγητές του. Την εκδήλωση προλόγισε ο εκπαιδευτικός Θωμάς Κουρκούνας, ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον διευθυντή του Λυκείου κύριο Γιάννη Πούντο:

"Το Γενικό Λύκειο Αίγινας τιμά σήμερα όλες τις αθλήτριες και όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016. Τιμάμε και ευχαριστούμε το μεγαλείο της ψυχής, τη δύναμη και το πείσμα.Σας συγχαίρουμε διότι αποδεικνύετε με το παράδειγμά σας ότι η δύναμη της θέλησης μπορεί να νικήσει όλα τα εμπόδια. Το σχολείο δεν μπορεί να νοηθεί, παρά μόνο ως ένας χώρος εκπαίδευσης στην ανθρωπιά. Ο δάσκαλος υπάρχει να φωτίζει την έννοια του ανθρώπου σε κάθε δυνατή διάσταση. Κι όσο πιο διαφορετικός είναι αυτός ο άλλος άνθρωπος, τόσο πιο προκλητικό παιχνίδι γίνεται για τον δάσκαλο να τον γνωρίσει, να τον δείξει στους άλλους. Δεν χρειάζεται να πάθει κανείς για να μάθει. Η διδασκαλία εκμεταλλεύεται τη δύναμη του παραδείγματος. Και το παράδειγμα αυτών των ξεχωριστών ανθρώπων, των Ολυμπιονικών μας, δίνει στα παιδιά και στους δασκάλους, την ευκαιρία να σκεφτούν πως δεν τέλειωσαν οι ευκαιρίες. Πως αν υπάρχει λέξη που θα πρέπει να πάρει ένα χρυσό μετάλλιο, αυτή, η μοναδική λέξη είναι αγώνες", είπε στην αρχή του χαιρετισμού του ο κύριος Πούντος.

Η εκδήλωση ήταν άλλωστε συγκινησιακά φορτισμένη, από το δέος που νοιώθει κανείς για το μεγαλείο της ψυχής αυτών των ανθρώπων. "Στα μάτια σου Νίκο βλέπω την ελπίδα για ζωή", είπε εμφανώς συγκινημένος ο κύριος Κουρκούνας καλώντας στο βήμα τον Νίκο Γονιό.

"Εγώ το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω γενικότερα, είναι ότι επειδή ο αθλητισμός είναι ένα παιχνίδι και είναι και ένας τρόπος ζωής, είναι κάτι το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις πάρα πολλά θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζεις, γιατί καθώς μπαίνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο ξεχνάς το κομμάτι το εξωτερικό και αρχίζεις να αγωνίζεσαι, γιατί ο στίβος ουσιαστικά είναι ένα αγώνισμα, μία μάχη με τον εαυτό σου", είπε ο Νίκος Γονιός.  Εξήγησε επίσης, πως αυτό είναι ένα κίνητρο και ότι πολλοί αθλητές στην Εθνική ομάδα, που είχαν βαριές αναπηρίες και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, έχουν καταφέρει τόσα πολλά πράγματα που τους δίνει νόημα ζωής ο αθλητισμός. "Πετυχαίνουν πράγματα τα οποία δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα μπορούσαν να τα καταφέρουν". Η ίδια η ομιλία του Νίκου Γονιού, ήταν ένα μάθημα ζωής για το ακροατήριο και ήταν πραγματικά τυχεροί όσοι βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη".

Ακολούθησε η ομιλία της Ζωής Γονιού, που παρουσίασε στοιχεία από την πλευρά της προπονητικής, της οργανωτικής δομής και άλλων στοιχείων που διέπουν το άθλημα της πετοσφαίρισης καθιστών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε video για τα παραολυμπιακά αθλήματα, την ιστορία των αγώνων και άλλα σχετικά θέματα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας που έκανε ο διευθυντής του σχολείου κύριος Γιάννης Πούντος προς τον παραολυμπιονίκη Νίκο Γονιό και του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας κυρίου Νίκου Οικονόμου προς την προπονήτρια Ζωή Γονιού.

Η συνέχεια δόθηκε στο προαύλιο του λυκείου, όπου έγινε παρουσίαση παραολυμπιακών αθλήματων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png