Ευχαριστήριο του Γενικού Λυκείου Αίγινας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο.


Γενικό Λύκειο Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Το Γενικό Λύκειο Αίγινας ευχαριστεί θερμά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας και Έξαρχο Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιο για την όμορφη και εποικοδομητική επικοινωνία μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο με τους μαθητές της Β΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών και του διαλόγου με τις θρησκείες, τον κόσμο και την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μας  ο Σεβασμιώτατος  πρότεινε τη συμμετοχή των μαθητών μας στο πρόγραμμα δημιουργίας ταινίας με την απαγγελία ολόκληρης της Αγίας Γραφής (Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) διάρκειας περίπου 80 ωρών που οργανώνεται από το τηλεοπτικό κανάλι CBS με την ευκαιρία της επετείου των 500 χρόνων της Μεταρρύθμισης.

Στο πρόγραμμα  συμμετέχουν παιδιά  από όλο τον κόσμο. Τα παιδιά του Ισραήλ  αρχίζουν  με το βιβλίο της Γενέσεως και τα Eλληνόπουλα  κλείνουν με το βιβλίο της Αποκαλύψεως. Η πρώτη παρουσίαση της ταινίας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Γερμανία (πατρίδα του Λούθηρου) και στην συνέχεια και σε άλλες χώρες. Στην Κορέα θα παρουσιαστεί σε μεγάλη εκδήλωση τον προσεχή Οκτώβριο. Η συμμετοχή μαθητών από την Αίγινα και την Αθήνα  είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την διάδοση της ελληνικής μας ταυτότητας και την προβολή του τόπου μας.

Επίσης, ευχαριστούμε πολύ το κ. Νεκτάριο Λαβούτα, πρόεδρο του συλλόγου φίλων της ιεραποστολής στην Κορέα, για τη πολύτιμη βοήθειά του στα γυρίσματα της ταινίας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png