Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Αναστάσιος Αγγελόπουλος για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2017.


Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Αναστάσιος Αγγελόπουλος, μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων μίλησε στο Aegina Portal για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2017. Ο κύριος Αγγελόπουλος είπε: "Τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, αποτελούν επιβεβαίωση της ανοδικής πορείας επιτυχιών του σχολείου μας, κατά τα τελευταία έτη. Μεγάλη επιτυχία για το σχολείο μας η εισαγωγή αριστούχου μαθητή μας στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στις οικογένειές τους, που με τα αποτελέσματα, είδαν τους κόπους  και τις αγωνίες τους,  να "πιάνουν τόπο" και να υλοποιούνται τα όνειρά τους. Αυτό να τους γίνει μάθημα και οδηγός στη ζωή τους, ότι οι επιτυχίες δεν χαρίζονται, αλλά κατακτιούνται, με συνεχή μεθοδική προσπάθεια, κόπους και θυσίες.

Για τα παιδιά που προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν, αλλά και όσοι σ’ αυτή τη φάση δεν προσπάθησαν, δεν πρέπει να ξεχνούν, ότι η ζωή συνεχίζεται και οι ευκαιρίες δίνονται ξανά και ξανά. Άλλωστε, μπορούν είτε να ξαναδοκιμάσουν, είτε να βρουν την επαγγελματική τους πορεία, μέσα από τα εφόδια και τις προοπτικές  που τους έδωσε το σχολείο τους.

Με την  ευκαιρία, θα ήθελα να απευθύνω μήνυμα, στα παιδιά που τελείωσαν το Γυμνάσιο και πρόκειται να επιλέξουν Λύκειο.

Η επιλογή του Επαγγελματικού Λυκείου, με τα χαρακτηριστικά που η πολιτεία έχει προσδώσει σ’ αυτά τελευταία, συνιστά μια σταθερή και αξιόπιστη επιλογή, για επαγγελματική αποκατάσταση, μέσα από πολλές ειδικότητες.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του (ιδιαίτερα στη πρώτη τάξη), ο μαθητής μέσα από τα προσφερόμενα μαθήματα και την πληροφόρηση από τους Καθηγητές του, “ανακαλύπτει” τα ταλέντα του και επιλέγει τον τομέα και την ειδικότητα που του ταιριάζει.

Τελειώνοντας ο μαθητής το Επαγγελματικό Λύκειο, αποκτά:

* Απολυτήριο Λυκείου,
* Πτυχίο, με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, επιπέδου 4,
* Δικαίωμα πρόσβασης σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια,
* Δικαίωμα συνέχισης σε μεταλυκειακό έτος (4ο) – τάξη μαθητείας, με αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών, επιπέδου 5.

Τέλος να υπενθυμίσουμε στους ενδιαφερόμενους, ότι οι εγγραφές και μεταγραφές συνεχίζονται το Σεπτέμβριο".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png