Ο "Ρεβιθοκοντούλης". Ένα παραμύθι "αλλιώς" στο θεραπευτήριο "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης και πράξης".


Μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το θεραπευτήριο "Δεξιότητες λόγου, έκφρασης και πράξης" το πρωί της Κυριακής. Το θεραπευτήριο φιλοξένησε την συγγραφέα κυρία Μαρίνα Γιώτη που παρουσίασε ένα "αλλιώς" παραμύθι! Πέρυσι ήταν η "Σκουφοκοκκινίτσα". Ένα χρόνο μετά ήρθε ο "Ρεβιθοκοντούλης". "Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο. Η διάσημη ιστορία του Κοντορεβιθούλη, περίπου όπως την ξέρουμε, αλλά και η ιστορία... αλλιώς, ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία. Πώς γίνεται ένας γονιός να παρατάει τα παιδιά του στο δάσος, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα; Και ο Κοντορεβιθούλης, αφού ήταν τόσο έξυπνος, δεν ήξερε ότι τα ψιχουλάκια δεν θα άντεχαν για πολύ στο δάσος;".

Ο όμορφα διακοσμημένος, χριστουγεννιάτικος χώρος του θεραπευτηρίου, ήταν γεμάτος από παιδιά που απόλαυσαν την αφήγηση του παραμυθιού, αλλά και τα παιχνίδια συναισθηματικής αγωγής που ακολούθησαν με θέμα τον φόβο. Η συγγραφέας του βιβλίου ο "Ρεβιθοκοντούλης" κυρία Μαρίνα Γιώτη, ευχαρίστησε την κυρία Βασιλική Τζήκα για το κλίμα, αλλά και τη συμμετοχή των παιδιών. "Νομίζω ότι είναι καλό να φέρνουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις τα παιδιά μας γιατί μπαίνουν σε μία διαδικασία" είπε,  "Να καταλάβουν ότι το διάβασμα είναι διασκέδαση, δεν είναι αγγαρεία και μέσα από αυτό μπορούμε να περάσουμε και να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα και να περάσουμε πολύ όμορφα. Σήμερα τα είχε όλα! Είχε χορό, είχε τραγούδι, είχε αφήγηση, είχε παιχνίδια, νομίζω ότι όλοι φύγανε με τις καλύτερες εντυπώσεις!".
 
Την ουσία αυτής της προσέγγισης, για τα παραμύθια "αλλιώς", παρουσίασε η υπεύθυνη του θεραπευτηρίου κυρία Βασιλική Τζήκα μιλώντας στο Aegina Portal: "Το σημαντικότερο είναι ότι μπαίνει το παιδί σε διαδικασία να σκεφτεί και διαφορετικά. Δηλαδή να μην δέχεται απαραίτητα αυτό το οποίο διαβάζει, το οποίο λαμβάνει και ακούει, αλλά να ενεργεί πάνω σε αυτά, να γίνεται ενεργητικός αναγνώστης, αρά και κριτικός αναγνώστης. Έτσι, σιγά - σιγά δημιουργούμε τέτοιους ενήλικες, ανθρώπους δηλαδή οι οποίοι σκέπτονται ό,τι ακούνε και το φιλτράρουν, μέσα από τα δικά τους μάτια".
 
"Και επειδή αυτή η γενιά είναι κάτι που θα το βρει μπροστά της", συμπλήρωσε η κυρία Γιώτη, "την πληροφορία την έχει εύκολη, με ένα πάτημα του κουμπιού μπορεί να βρει την γνώση, το θέμα είναι πως θα την χρησιμοποιήσει. Κριτική σκέψη λοιπόν, ένα μεγάλο εργαλείο, όπως και η φαντασία, για αυτή τη γενιά και για το πως θα εξελίξουν το μέλλον όλων μας".
 
Ο "Ρεβιθοκοντούλης" είναι έκδοσης 2017 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Διόπτρα".
 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png