"Ενδοσχολική Βία - Εκφοβισμός". Εκδήλωση στο ΚΞΓ & ΔΒΜ NEON, σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού".


Η πρώτη, από μία σειρά ομιλιών, που έχουν προγραμματιστεί από το ΚΞΓ & ΔΒΜ NEON - Ιωάννης Ντούρος, σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού", πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΕΟΝ χθες το απόγευμα. Στους μαθητές του Κέντρου που παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οποία είχε θέμα: "Ενδοσχολική Βία - Εκφοβισμός", μίλησε η εκπρόσωπος από το "Χαμόγελο του Παιδιού", ψυχολόγος, κυρία Πόπη Τεμεκενίδου.

Η ομιλία αφορούσε στον σχολικό εκφοβισμό. Να σημειώσουμε ότι το ΚΞΓ & ΔΒΜ NEON - Ιωάννης Ντούρος, έχει υιοθετήσει πρακτικές εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς μαθητές του κέντρου έχουν εκπαιδευτεί με άλλες ομάδες μαθητών, από αντίστοιχα εκπαιδευτήρια του QLS, από το Ίδρυμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Οι μαθητές του ΚΞΓ & ΔΒΜ NEON - Ιωάννης Ντούρος, που ύστερα από αυτή την εκπαίδευση απέκτησαν δεξιότητες στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, αποτελούν την ομάδα "anti bullying" του Κέντρου.

Στόχος της ομιλίας, όπως εξήγησε η κυρία Τεμεκενίδου μιλώντας στο Aegina Portal, είναι να ενεργοποιηθούν οι μαθητές ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ενδοσχολική βία και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον, καθώς και καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις.

Το δίκτυο QLS, για αυτή τη δράση, κέρδισε το Bronze Award στην κατηγορία "κατά σχολικού εκφοβισμού” στα "Education Leaders Awards 2018”. Η βράβευση έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στις 18 Μαΐου 2018.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png