Εκδήλωση για τους μαθητές των γαλλικών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Διά Βίου Μάθησης Παυλινέρη Στέλλα.


Το Σάββατο 14 Ιουλίου, ημέρα της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης, οι μαθητές των γαλλικών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Διά Βίου Μάθησης Παυλινέρη Στέλλα παρουσίασαν τις εργασίες τους σχετικά με την άλωση της Βαστίλης. Η κυρία Παυλινέρη εξήγησε ότι στα πλαίσια του προγράμματος βιωματικής μάθησης που ακολουθεί το Κέντρο, στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχει ένα δισέλιδο με τίτλο "Culture et civilisation", όπου εκεί οι μαθητές λαμβάνουν γνώσεις σχετικά με το πολιτισμό της χώρας, τη γαστρονομία, τις συνήθειες και ανάλογα το επίπεδο υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά.

Η κυρία Παυλινέρη είπε: "Τα μικρότερα μαθαίνουν και ζωγραφίζουν το bleu-blanc-rouge και κατά συνέπεια τα χρώματα, τα μεγαλύτερα επίπεδα μαθαίνουν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα τμήματα C2 (Proficiency Γαλλικών) που από το 2002 έχουμε 100% επιτυχία, διδάσκονται το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα  στα πλαίσια του προγράμματος Sorbonne C1 - C2 και κάπως έτσι οι μαθητές μας λαμβάνουν γενικές γνώσεις μια "Culture générale" όπως είναι και ο τίτλος στο ψηφιακό μας σχολείο.
 
Σήμερα οι μαθητές μας θα απολαύσουν όσα μάθαμε μέσα από τις εργασίες, τις κατασκευές τους, αλλά και μέσα από αυτά τα ωραία  γαλλικά γλυκά και φαγητά! Είναι αυτή η βραδιά κάτι σαν επιβράβευση για τους μικρούς μου μαθητές των γαλλικών πρώτον γιατί μαθαίνουν μια δεύτερη γλώσσα και δεύτερον γιατί πρόσφατα είχαμε και τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων Delf Μαΐου  του Γαλλικού Ινστιτούτου, όπου και πάλι σημειώσαμε 100%. Μία σημαντική επιτυχία του κέντρου μας μιας και 28 από τους 28 υποψήφιους μαθητές μας πέτυχαν στις εξετάσεις αυτές αλλά και σημείωσαν εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες για την ηλικία τους. (2 υποψήφιες με βαθμό 98/100). Ας είναι η αποψινή γιορτή μία πράξη επιβράβευσης για τα παιδιά μιας και η επιβράβευση έχει δύναμη,τόσο στη συμπεριφορά όσο και στην σχολική εξέλιξη ενός μαθητή". Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Κέντρου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png