Επίσκεψη στο συσσίτιο του Λεουσείου Ιδρύματος. Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας μεταφέρουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο μήνυμα.


Είναι μία δράση η οποία επαναλαμβάνεται τα τρία τελευταία χρόνια και κάθε φορά γίνεται πιο δυνατή, όπως και το μήνυμα που μεταφέρει σε όλους εμάς. Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας επισκέφθηκαν την Παρασκευή τον χώρο που παρασκευάζεται και διατίθεται το συσσίτιο του Λεουσείου Ιδρύματος. 65 μερίδες φαγητού που προσφέρουν ανακούφιση σε κατοίκους του νησιού, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την υποστήριξη όλων μας. Χωρίς να γνωρίζουν Κυριακές και σχόλες, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε απολαβή, πέραν της ηθικής, οι εθελοντές που βρίσκονται πίσω από αυτήν την προσπάθεια προσφέρουν τον ίδιο τους τον εαυτό καθημερινά, για να κάνουν πράξη, να μεταφέρουν στην καθημερινότητα το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων. Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου με τους εκπαιδευτικούς τους επιβραβεύουν αυτή την προσπάθεια με την καθαρή ματιά τους, τα γεμάτα ζεστασιά χαμόγελά τους και γιορτινά τους τραγούδια.

Το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές του γυμνασίου "κατηφόρισαν" με τα πόδια από την Κυψέλη προς το κτήριο του Λεουσείου Ιδρύματος. Ένας περίπατος που τα οδήγησε σε έναν τόπο όπου η καθημερινός αγώνας για την προσφορά προς τον πλησίον είναι τρόπος ζωής και συχνά σκοπός της. Εκεί τους υποδέχθηκε η κυρία Έφη Παπαευασταθίου, μία από τις εθελόντριες και εκπαιδευτικός, που φορώντας την μαγειρική της ποδιά εξήγησε στους μαθητές τον τρόπο που λειτουργεί το συσσίτιο. Χρειάζονται 12 κιλά από μακαρόνια, από όσπρια ή από άλλα υλικά, καθημερινά για να ετοιμαστούν τα πιάτα. Και δεν είναι μόνο οι εθελοντές που εργάζονται στην κουζίνα, είναι και εκείνοι που αναλαμβάνουν την διανομή του φαγητού. Η πιο μακρινή διαδρομή είναι μέχρι τον Φάρο. Διανομές γίνονται επίσης από την "Παναγίτσα" και από το Λεούσειο. Μια προσπάθεια που δεν σταματά ποτέ, όπως τέλος δεν έχουν και οι ανθρώπινες ανάγκες.

Η κυρία Έφη Παπαευασταθίου και οι κυρίες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην κουζίνα, θέλουν να παραμένουν στην αφάνεια, αποζητούν να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους, που βρίσκεται σε ανάγκη χωρίς να φαίνονται. Εκείνη την ημέρα δύο μεγάλα καζάνια με φακές βρίσκονταν στις εστίες. Ο χώρος πεντακάθαρος, όλα είναι τακτοποιημένα και ευτυχώς για την σωστή λειτουργία του συσσιτίου τα ψυγεία και όλες οι προμήθειες ήταν σε επάρκεια. Η κυρία Έφη Παπαευασταθίου βρίσκονταν στο πόστο της, παρά το γεγονός ότι την ταλαιπωρούσε εμφανώς ένα κρυολόγημα. Δέχθηκε να μας μιλήσει, περισσότερο για να παρακινήσει και άλλους να βοηθήσουν, με όποιο τρόπο μπορούν. Δυστυχώς από μία βλάβη στην κάρτα της κάμερας μόνο ένα πολύ μικρό μέρος από εκείνα που μας είπε σώθηκαν και μπορούμε να σας τα παρουσιάσουμε. Ας είναι, μπορεί να είναι η αφορμή και για μια δεύτερη επίσκεψη. "Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει, έστω δύο - τρεις ώρες την ημέρα", λέει η κυρία Παπαευασταθίου, "πάσα βοήθεια ευπρόσδεκτη" συμπληρώνει.

Τα ψωμάκια και τα γλυκά που έφεραν τα παιδιά σίγουρα θα πιάσουν τόπο! Κατανοούν απόλυτα το μεγαλείο της ψυχής αυτών των ανθρώπων, που θα παραμείνουν στο πόστο τους και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όλες τις ημέρες του χρόνου, ζώντας το θαύμα του μηνύματος των Χριστουγέννων κάθε μέρα βαθιά μέσα στην ψυχή τους, να τους οδηγεί και να τους δίνει δύναμη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png