Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Θερινά σχολεία σε όλη την Ελλάδα και την Αίγινα.

Δελτίο Τύπου.
Καλοκαιρινά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία, από το 2007 εως το 2018, ογδόντα (80)   Θερινά Σχολεία , η Ένωση Ελλήνων Φυσικών «ταξιδεύει» φέτος στα Κρέστενα , στη Θεσσαλονίκη, στην Αίγινα, στην Ερέτρια, στη Σαλαμίνα, στη Ραφήνα, στα Γιαννιτσά,στο Άστρος, στη Μυτιλήνη  και στην Κορώνη.
To 1ο Θερινό Σχολείο με θέμα: «Διαδρομές στη Φυσική»  πραγματοποιείται στις 20-22 Ιουνίου 2019 στην Αίγινα στο Ξενοδοχείο Δανάη.
Το Θερινό Σχολείο είναι οργανωμένο γύρω από διαφορετικές θεματικές όπως Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Διάστημα και Ρομποτική. Με δύο διαλέξεις καθημερινά και απογευματινές πειραματικές δραστηριότητες όπως και περιπάτους στη φύση, καθημερινό κολύμπι και εξορμήσεις οι μαθητές παίρνουν μια πλούσια γεύση επιστήμης, ψυχαγωγίας συνδυασμένη με το …άρωμα του ελληνικού καλοκαιριού.
Αντίστοιχα στο τέλος του Ιουνίου (26-29 Ιουνίου), στο ξενοδοχείο «Μελίνα» στη Σαλαμίνα θα πραγματοποιηθεί το θερινό Σχολείο Σαλαμίνας.
Παρατήρηση στη Φύση
Η διδασκαλία της φυσικής μπορεί να καταστήσει τους μαθητές   ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Αυτός είναι και ο σκοπός του θερινού σχολείου: Να παροτρύνει τους μαθητές να  μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση,  την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου και  Α΄, Β και Γ΄ τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων οι οποίοι θα κάνουν διαλέξεις και πειράματα με άξονες:
α) Μηχανική & Εφαρμογές  
β) Ηλεκτρομαγνητισμός γ) Σχετικότητα
δ)  Κβαντική Φυσική
ε) Κοσμολογία 
ζ) Τοπολογία & Περιβάλλον
στ) Αστροφυσική
θ) Αστρονομία
ι) Νανοτεχνολογία και εφαρμογές της,
κ)Cern.
Μαθητές- επιστήμονες στον Ταϋγετο!
Μέσα στις δροσιές των ίσκιων της ελάτης στα 1.150m υψόμετρο από την Παρασκευή 16μέχρι την Κυριακή25 Αυγούστου, σε ένα μαγευτικό χώρο, μόλις 45 λεπτά της ώρας οδικώς από την Καλαμάτα ή την Σπάρτη, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει μια ειδική …καλοκαιρινή διαδρομή. Το καθημερινό πρόγραμμα για τους μαθητές περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιστημονικές διαλέξεις στις διαστημικές επιστήμες και τις συναρπαστικές εφαρμογές της σύγχρονης αεροδιαστημικής, τηλεσκοπικές παρατηρήσεις των άστρων του καλοκαιριού, ομιλίες γενικού ιστορικού ενδιαφέροντος, μαθητικές διαδραστικές  συνεδρίες, debates και αγώνες ρητορικής, αθλοπαιδιές, περιηγήσεις στους κοντινούς ιστορικούς νερόμυλους και τα ιστορικά μονοπάτια της περιοχής , φυσιολατρικούς περιπάτους γνωριμίας με την χλωρίδα και την πανίδα του βουνού, εκδρομές σε αρχαιολογικούς και βυζαντινούς ιστορικούς χώρους και πολλά δρώμενα μέσα στην φύση.


Η όλη προσπάθεια γίνεται για πρώτη φορά και πραγματοποιείται με την ευγενή προσφορά εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας των σύγχρονων κατασκηνωτικών υποδομών της Αγίας Αικατερίνης Ταϋγέτου.


Πληροφορίες Ένωση Ελλήνων Φυσικών www.eef.gr
* Ένωση Ελλήνων Φυσικών
* Γριβαίων 6 Αθήνα 10680
* E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
* Τηλέφωνο: 2103635701
* Fax: 2103610690
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png