Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Αναστάσιος Αγγελόπουλος, για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019.


Τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Αίγινας κύριο Ανστάστιο Αγγελόπουλο, φιλοξένησε πριν από λίγο το ραδιόφωνο του Aegina Portal, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματατων πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο κύριος Αγγελόπουλος είπε σχετικά: "Είχαμε σήμερα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2019. Για το ΕΠΑΛ Αίγινας είναι μια μέρα χαράς και δικαίωσης. Τα αποτελέσματα είναι απολύτως ικανοποιητικά και αποτελούν συνέχεια  των επιτυχιών των τελευταίων ετών. Οκτώ μαθητές μας, πέρασαν σε πολύ καλές σχολές. Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και τις οικογένειες τους, που είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται και τις επιλογές τους να δικαιώνονται. Έχουν τις καλύτερες ευχές μας, για συνεχή πρόοδο στη γνώση και την πνευματική εξέλιξη.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Αναστάσιο Αγγελόπουλο.



Μας συγκινούν ιδιαίτερα, οι επιτυχίες μαθητών, που η προσπάθεια τους γίνεται σε σε αντίξοο, (κοινωνικά, οικογενειακά, οικονομικά) περιβάλλον. Σ΄ αυτούς τα συγχαρητήρια είναι διπλά.
Για τα παιδιά που δεν τα "κατάφεραν", δεν χρειάζεται καμιά απογοήτευση, παρά ανασύνταξη δυνάμεων, ξεκαθάρισμα στόχων και προσπάθεια. Άλλωστε οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εκτός από το απολύτήριο, αποκτούν και πτυχίο, (με συγκεκριμένα, επαγγελματικά δικαιώματα) που τους ανοίγει δρόμους και επιλογές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Έτσι λοιπόν, οι μαθητές των ΕΠΑΛ, μέσα από την πορεία τους σ’ αυτό, έχουν την ευκαιρία, να  ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, να κάνουν τις επιλογές τους (σε τομέα και ειδικότητα) και είτε να συνεχίσουν (με προνομιακούς μάλιστα όρους) την πορεία τους προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε να επιλέξουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, αξιοποιώντας και τις δομές των ΙΕΚ και της Μαθητείας.
Δεν ισχυρίζεται βέβαια κανείς, ότι εδώ όλα είναι "ρόδινα"  και εύκολα, αλλά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, ώστε, με σύνεση, ελπίδα και προσπάθεια να έχουμε χρήσιμους αυριανούς πολίτες, με επαγγελματική αποκατάσταση και υγιείς προσωπικότητες.

Τέλος για τα παιδιά που φέτος τελείωσαν το Γυμνάσιο, τους καλούμε χωρίς προκαταλήψεις και αγκυλώσεις, να λάβουν υπόψη τους ότι το ΕΠΑΛ αποτελεί μια σταθερή και αξιόπιστη επιλογή, για σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση. Οι εγγραφές συνεχίζονται και το Σεπτέμβριο, έως την έναρξη των μαθημάτων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png