Ολοκληρώθηκε σήμερα το Θερινό Σχολείο Φυσικής στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.


Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Αίγινας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας, διοργάνωσαν και φέτος το Θερινό Σχολείο Φυσικής το οποίο ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης ενός ακόμη επιτυχημένου Θερινού Σχολείου (γίνεται για 7η συνεχή χρονιά) στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κ. Γιάννης Πούντος, ο οποίος είπε τα ακόλουθα:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλ. επικοινωνία με τον διευθυντή του ΓΕΛ κ. Γιάννη Πούντο.



"Ήταν μία απόλυτα πετυχημένη δράση. Ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου και τελείωσε σήμερα στις 13:30, όπου δόθηκαν και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στους μαθητές. Το παρακολούθησαν 58 μαθητές, 35 εκ των οποίων ήταν από μέρη εκτός της Αίγινας, από όλη την Ελλάδα, από διαφορετικά σημεία της πατρίδας μας.

Δίδαξαν πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές υψηλού κύρους του Δημόκριτου και προσπάθησαν να δώσουν στους μαθητές να κατανοήσουν τις προχωρημένες έννοιες της φυσικής, της αστροφυσικής και διάφορων άλλων κλάδων των φυσικών επιστημών.

Μία μάλιστα μέρα, το πρόγραμμα περιελάμβανε αστροπαρατήρηση, όπου ένας ερευνητής αστροφυσικός μίλησε στα παιδιά για τα άστρα. Η όλη εκδήλωση έγινε από τις 21:30 έως τις 11:30 στο χώρο έξω από το ναό της Αφαίας, στον δημόσιο βέβαια χώρο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, με την βοήθεια του επιστήμονα, να δουν και να παρατηρήσουν πράγματα που πιθανών δεν είχαν ξαναδεί στον ουρανό.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η Αίγινα έχει γίνει ο πιο συχνός, μόνιμος και συνεπής προορισμός στο Θερινό Σχολείο. Μάλιστα στο αμέσως προσεχές διάστημα, την επόμενη εβδομάδα, παρουσιάζονται δύο δράσεις, οι οποίες θα σχετίζονται με βράβευση μαθητών που έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και θα γίνουν στο νησί μας.

Τελειώνοντας, θα ήθελα και από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που συνέβαλαν στην προσπάθεια μας, κάποιους συμπολίτες μας. Να πούμε ότι ο δήμος της Αίγινας δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ, ούτε οι μαθητές από την Αίγινα. Οι συμπολίτες μας οι οποίοι συνέδραμαν οικονομικά ήταν η καφετέρια Αιάκειον, η καφετέρια Εν Πλω, η κυρία Γιάννα Σώρρου, το φαρμακείο του κυρίου Γιώργου Σκαλτσιώτη, όπως και η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png