Bilingual Life. Πρόγραμμα Διγλωσσίας για παιδιά 3-6 ετών, στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Νέον - Ιωάννης Ντούρος.


Για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα μίλησε στο Aegina Portal ο κ. Γιάννης Ντούρος, ιδιοκτήτης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών "Νέον". Πρόκειται για το Bilingual Life, που, όπως εξήγησε, οδηγεί το παιδί στη ταυτόχρονη διγλωσσία μέσα από παιγνίδια και τραγούδια βασισμένα σε ιστορίες και ήρωες που δημιουργούν συναισθηματικούς δεσμούς με το παιδί. Η καθημερινή επαφή με την αγγλική γλώσσα στο σπίτι παράλληλα με την καθοδήγηση και υποστήριξη από εκπαιδευμένο καθηγητή στο χώρο του σχολείου δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να εξελιχθεί σε φυσικό ομιλητή. Η πρώιμη ταυτόχρονη διγλωσσία επιτυγχάνεται όταν ένα παιδί έχει σημαντική και ουσιαστική έκθεση σε οποιαδήποτε γλώσσα από τη γέννησή του μέχρι τη σχολική ηλικία.

Οι μαθητές που ακολουθούν το πρόγραμμα αυτό, έχουν μία φυσική εξέλιξη στη γλώσσα με όλα τα οφέλη της διγλωσσίας στη μετέπειτα ζωή τους. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει σε όλα τα παιδιά πρόσβαση στη διγλωσσία ώστε να μπορούν να γίνουν ανεξάρτητοι, δίγλωσσοι μαθητές μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Οι εγκέφαλοι των παιδιών έχουν σχεδιαστεί για να μαθαίνουν εύκολα πολλές γλώσσες μόνο από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Μετά από αυτό, το “παράθυρο” της γλώσσας στον εγκέφαλο κλείνει, έτσι οι γλώσσες μαθαίνονται με βάση τη λογική επεξεργασία και δεν απορροφώνται φυσικά. Η ηλικία των 6 είναι η αρχή του τέλους για τη φυσική εκμάθηση της γλώσσας, γι ‘αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να ξεκινούν νωρίτερα.

Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Δία Βίου Μάθησης - Ιωάννης Ντούρος,  Αφαίας 17, στο τηλέφωνο 22970 23539 και στην ιστοσελίδα neon.edu.gr
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png