Επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Μάλτα και την Κύπρο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + για τα θαλάσσια απορρίμματα.


Ομάδα εκπαιδευτικών από την Μάλτα και την Κύπρο, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε συζήτηση με τον διευθυντή του σχολείου κ. Αντώνη Ντελή και τους εκπαιδευτικούς, για θέματα που σχετίζονται με τα θαλάσσια απορρίμματα και για σχετικά προγράμματα σχολείων στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Ελληνικό Σχολικό Σύστημα. Επίσης έγινε παρουσίαση από τον αντιδήμαρχο Ποιότητας ζωής του Δήμου Αίγινας κ. Νίκο Πτερούδη για το σχέδιο της διαχείριση απορριμμάτων στο νησί.
 
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και δραστηριότητες συλλογής δεδομένων στη παραλία της Αύρας. Ακολούθησαν συνεντεύξεις των εκπαιδευόμενων με κατοίκους, επαγγελματίες, τουριστικούς πράκτορες, εστιάτορες, ψαράδες σχετικές με το θέμα.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σε συνεργασία της Ελληνικής εκπαιδευτικής ομάδας του προγράμματος με τις τάξεις Α και ΣΤ2 του 2ου Δημοτικού Αίγινας που θα περιλαμβάνει, επισκέψεις και δραστηριότητες εντός και εκτός σχολείου, με θέμα τα θαλάσσια απορρίμματα στο νησί της Αίγινας.