Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το "TEDed Aegina Event", από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Δια Βίου Μάθησης "Παυλινέρη Στέλλα".


Μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση σημείωσε η εκδήλωση με τίτλο "Our students have a voice", που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον κινηματογράφο "Τιτίνα", από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Δια Βίου Μάθησης "Στέλλα Παυλινέρη", ως μέλους της εκπαιδευτικής κοινότητας TED-Ed Student Talks.

To Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Δια Βίου Μάθησης "Στέλλα Παυλινέρη", ανήκει πλέον στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα TED-Ed Student Talks και μετά από σκληρή δουλειά και πολύμηνη προετοιμασία, οι μικροί και οι μεγαλύτεροι μαθητές του παρουσιάζουν το πρώτο TED event του νησιού με τίτλο "Our students have a voice ". To TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που οργανώνει συνέδρια με σκοπό την προώθηση ιδεών που αξίζει να γίνουν γνωστές (Ideas Worth Spreading). Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 1984 με ένα συνέδριο που έφερε κοντά ανθρώπους της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδίου· εξ ου και η ονομασία TED: Technology, Entertainment, Design.
 
Μέσα από αυτή την συμμετοχή τα παιδιά της Αίγινας θα μπορέσουν να συνεισφέρουν σε μια παγκόσμια πλατφόρμα προώθησης ιδεών, καθώς στο πλαίσιο της αποστολής του, το TED δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να εξερευνήσουν, να αναπτύξουν, και να παρουσιάσουν τις δικές τους μεγάλες ιδέες, μέσα από συγκεκριμένα βήματα και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.
 
Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Δια Βίου Μάθησης "Στέλλα Παυλινέρη" αναφέρει ότι: "H συμμετοχή των μαθητών στην παγκόσμια κοινότητα TED – Ed προάγει τις αυθεντικές και πρωτότυπες ιδέες μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο. Οι μαθητές εργάζονται ομαδικά για να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις δικές τους πρωτότυπες ιδέες που επιθυμούν να μοιραστούν με το κοινό με τη μορφή σύντομων εισηγήσεων TED-style talks, ενώ οι τελικές παρουσιάσεις (ατομικές ή ομαδικές) μαγνητοσκοπούνται και το υλικό προβάλλεται στην πλατφόρμα TED-Ed Student Talks".
 
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μέσα σε μία ευχάριστη και γιορτινή ατμόσφαιρα. Περισσότερες πληροφορίες για το event μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου.