Βαθμολογίες Πανελλαδικών 2020: Ο κ. Γιάννης Πούντος και ο κ. Γιώργος Γκαρής μιλούν για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

 
Σημαντική η σημερινή ημέρα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες. Στο Γενικό Λύκειο Αίγινας ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Πούντος και ο υποδιευθυντής κ. Γιώργος Γκαρής, μίλησαν στο Aegina Portal με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Ο κ. Πούντος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στο σχολείο που εργάστηκαν για τα αποτελέσματα των σχολών και ευχήθηκε αυτά να είναι πολύ καλά. Για τις φετινές εξετάσεις και ιδιαίτερα για τις πρωτόγνωρες συνθήκες στην οποίες έγιναν αυτές δήλωσε ότι: "Πρώτα από όλα όμως, θα ήθελα να συγχαρώ, όλους μα όλους ανεξαίρετα τους μαθητές του σχολείου μας, διότι σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ομολογουμένως δύσκολες, που δεν έχουν σχέση με τις δυσκολίες που συναντήσαμε όλες τις προηγούμενες χρονιές, πάλεψαν, δοκιμάστηκαν και έφεραν την βαθμολογία που έφεραν. Αυτό αφορά όλους τους μαθητές, είτε πήγαν πολύ καλά, είτε μέτρια, είτε δεν πήγαν τόσο καλά. Επίσης, θα ήθελα να τονίσω, ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι απολυτήριες εξετάσεις, είναι ένας διαγωνισμός. Με την έννοια αυτή μπορεί να υπάρχουν βαθμολογίες οι οποίες είναι κάτω από την βάση. Οι βαθμολογίες αυτές δεν είναι προς απόρριψη, θα υπάρξουν και φέτος σχολές, στις οποίες θα εισάγονται οι μαθητές με βαθμούς μικρότερους του 10. Αυτό δεν είναι κακό, διότι ακριβώς είναι ένας διαγωνισμός", είπε ο κ. Γιάννης Πούντος.
 
Για τις εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων ο κ. Πούντος είπε: "Μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις, αλλά οι σοβαρές εκτιμήσεις προϋποθέτουν πολύ μεγαλύτερη μελέτη της βαθμολογίας των μαθητών και επίσης να λάβουμε υπόψιν και το τι σχολές δήλωσε ο καθένας. Έχουμε λοιπόν μία συγκρατημένη αισιοδοξία, αυτό συνηθίζω το λέω πάντα, για τα τελικά αποτελέσματα".
 
Από τον πλευρά του ο υποδιευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κ. Γιώργος Γκαρής δήλωσε ότι: "Ήρθε η ώρα, μετά από κόπους, προσπάθειες και σκληρή δουλειά, την τελευταία χρονιά, όλοι αυτοί οι μαθητές της Γ' Λυκείου που δούλεψαν μέσα στις αντίξοες συνθήκες, που είχε δημιουργήσει ο κορονοϊός, να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους. Εμείς από την μεριά μας οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια για όλη αυτή την προσπάθεια, για όλον αυτόν τον αγώνα, τόσο στους ίδιους όσο βέβαια και στους γονείς, τους συγγενείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους όσους τους συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Βέβαια, το επιστέγασμα, η ολοκλήρωση όλης αυτής της προσπάθειας, θα έρθει με την ολοκλήρωση των βάσεων στο τέλος Αυγούστου, όπου εκεί θα μάθουν όλοι (ελπίζουμε όλοι οι μαθητές μας να περάσουν)  την σχολή στην οποία θα έχουν περάσει".
 
Σε άλλο σημείο ο κ. Γκαρής απευθύνθηκε σε όσους δεν θα τα καταφέρουν φέτος και αναφέρθηκε στην δυνατότητα των επιλογών που διαθέτουν, ενώ επισήμανε ότι: "Τώρα αρχίζει η δύσκολη περίοδος των μηχανογραφικών. Έχει ήδη αρχίσει, αλλά με την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα είναι πολύ πιο συγκεκριμένα τα πράγματα" και τόνισε ότι: "Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι καθοριστικής σημασίας", υπογραμμίζοντας ότι έχει δει να γίνονται λάθη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.  "Εμείς, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, μέχρι τις 17 Ιουλίου, που λήγει η προθεσμία για τα μηχανογραφικά, θα είμαστε εδώ στο σχολείο και θα τους περιμένουμε για όποια βοήθεια χρειαστούν από εμάς" είπε και ευχήθηκε σε όλους "καλή σχολή!".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png