Ο κ. Αναστάσιος Αγγελόπουλος, διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας, για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

 
Τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Αίγινας κύριο Αναστάσιο Αγγελόπουλο, φιλοξένησε σήμερα το πρωί το ραδιόφωνο του Aegina Portal, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το ΕΠΑΛ Αίγινας συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές 20 υποψήφιοι. Ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε για τους επιτυχόντες των εξετάσεων:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Αναστάσιο Αγγελόπουλο, διευθυντή του ΕΠΑΛ Αίγινας.



"Είχαμε τρεις επιτυχίες μαθητών σε πολύ καλές σχολές. Αξίζει να τις αναφέρουμε τις σχολές. Η μία είναι Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, η δεύτερη επιτυχία είναι στην σχολή ΑΕΝ στο Εμπορικό Ναυτικό και η τρίτη σχολή Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Είναι τρεις καλές επιτυχίες για τα παιδιά μας".
 
Ωστόσο, σημείωσε ότι έμειναν εκτός σχολών μαθητές με 11.000 και 12.000 μόρια. "Ιδιαίτερα στο τομέα της υγείας, εδώ γίνεται η εξής διαπίστωση για δεύτερη χρονιά, έχουμε άνοδο των βάσεων στο τομέα αυτόν για τα ΕΠΑΛ. Εύλογα προκύπτει ένα ερώτημα, ότι πρέπει οι αρμόδιοι του υπουργείου να δουν το θέμα των ποσοστώσεων. Δεν μπορούν να μένουν απέξω παιδιά με τέτοια επιτυχία στις βάσεις. Νομίζω ότι πρέπει οι ποσοστώσεις να βελτιωθούν, υπέρ των υποψηφίων του ΕΠΑΛ. Είναι κάτι που πρέπει να το δει το υπουργείο αυτό το πράγμα", είπε ο κ. Αγγελόπουλος που επισήμανε ότι άνοδος υπήρξε και σε άλλους τομείς του ΕΠΑΛ.
 
Όσο αφορά για τις εγγραφές, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ υπενθύμισε ότι από την Πέμπτη έχει ανοίξει η φόρμα των εγγραφών και κάλεσε τους γονείς και τους κηδεμόνες που έχουν εκκρεμότητες να τις τακτοποιήσουν. Αυτό ισχύει τόσο για νέες όσο και παλαιότερες που μπορούν να διορθωθούν.
 
Τέλος, ο κ. Αγγελόπουλος συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους: "Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που είχαν την επιτυχία τους και τα κατάφεραν, να έχουν καλή πρόοδο αυτοί και συγχαρητήρια προς τους γονείς τους. Εννοείται και για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν. Μπορεί να έχασαν μία ευκαιρία, η ζωή όμως δίνει πάντα πολλές ευκαιρίες. Μπορούν είτε να ξαναπροσπαθήσουν, που είναι μία καλή επιλογή, είτε ακόμη και να επιλέξουν τον δρόμο της επαγγελματικής αποκατάστασης με βάση το πτυχίο. Ξαναθυμίζω λοιπόν, ότι τα παιδιά του ΕΠΑΛ παίρνουν πτυχίο με επαγγελματική προοπτική, άρα έχουν κι αυτήν την επιλογή. Τέλος να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά μέσα στην δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png