"Η προσβασιμότητα της πόλης της Αίγινας σε ΑΜΕΑ". Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αίγινας και της καθηγήτριάς τους.


Πρόκειται για μία αξιέπαινη πρωτοβουλία! Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αίγινας μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Ιγνατιάδου Εύα, υλοποίησαν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα, σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, σε δημόσιους χώρους του νησιού. Μάλιστα, έστειλαν τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας τόσο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, με την επιθυμία τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, να συζητηθούν σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στην επιστολή που απέστειλε η καθηγήτρια των μαθητών κ. Ιγνατιάδου Εύα αναφέρει τα ακόλουθα:  Στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης και στο μάθημα της Φ.Α. διεκπεραιώσαμε την εν λόγω εργασία. Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο (google earth) καθώς και τις "βόλτες" μας και αξιολογήσαμε την δυνατότητα φιλοξενίας του νησιού μας σε άτομα με αμαξίδιο. Επίσης ερευνήσαμε την δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Τα αποτελέσματα των ερευνών μας τα κοινοποιήσαμε στις Τεχικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, με την επιθυμία να αποτελέσουν μέρος της γενικής τους συνέλευσης και να μας καλέσουν σε ακρόαση για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας. Υπάρχει και φωτογραφικό υλικό για τα διάφορα σημεία των δημόσιων χώρων (πχ πεζοδρόμια) που χρειάζονται περισσότερη μέριμνα.

Σας επισυνάπτουμε την επιστολή μας.
Με εκτίμηση και ευχαριστίες οι μαθητές του 1ου ΓΥΜ Αίγινας και η καθηγήτριά τους Ιγνατιάδου Εύα.

Ακολουθεί η επιστολή που έστειλαν οι μαθητές του 1ου – Καποδιστριακού Γυμνασίου Αίγινας και  καθηγήτριά τους Ιγνατιάδου Εύα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίο του Δήμου Αίγινας και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Θέμα: Η προσβασιμότητα της Πόλης της Αίγινας σε ΑΜΕΑ.

Μετά από έναν κύκλο μαθημάτων Φ. Α. μέσω τηλεκπαίδευσης με θέμα: "Η προσβασιμότητα της πόλης της Αίγινας σε ΑΜΕΑ" , οι μαθητές του 1ου ΓΥΜ Αίγινας έχουν την επιθυμία να σας ανακοινώσουν τα αποτελέσματα  της  δειγματοληπτικής ερευνάς τους.
Μέσω διαδικτύου ( Google earth) και διαζώσης  εντοπίστηκαν διάφορες ελλείψεις σε ράμπες αναπηρικού αμαξιδίου – βοηθήματα αμαξιδίων  .
Συγκεκριμένα:

α) Αξιοθέατα στην χώρα της Αίγινας:

1) Πύργος του Μάρκελλου → καμία πρόσβαση
2) Μουσείο Καπράλου → καμία πρόσβαση
3) Δημοτικό θέατρο → καμία πρόσβαση
4) Αγ. Νικόλας  → καμία πρόσβαση
5) Αγ. Νικόλας ο θαλασσινός → καμία πρόσβαση

β) Υπηρεσίες

1) ΚΕΠ→ καμία πρόσβαση
2) ΕΛΤΑ → πλέον καμία πρόσβαση
3) Δικαστήρια → καμία πρόσβαση
4) Τράπεζες → καμία πρόσβαση καθώς και στα ATM εκτός από ένα
5) Φαρμακεία → πρόσβαση μόνο σε δύο (τα οποία βρίσκονται μακριά από το κέντρο της πόλης)
6) ΓΕΦ→ καμία πρόσβαση

γ) Βόλτα στην παραλία

1) Έχοντας «περπατήσει» διαδικτυακά και διαζώσης και στα δύο πεζοδρόμια ,από τα εκδοτήρια μέχρι και το παρκινγκ δίπλα στο γήπεδο και πάλι πίσω , διαπιστώθηκαν κάποιες αδυναμίες που οδηγούν τον επισκέπτη με αμαξίδιο σε αδιέξοδο.
2) Αξεπέραστο πρόβλημα αποτελούν η στάθμευση οχημάτων σε σημεία πρόσβασης ΑΜΕΑ καθώς και η επέκταση των επιχειρήσεων στα πεζοδρόμια.

δ) Εστίαση – Διασκέδαση και Φιλοξενία
Παρατηρήθηκαν  ανεπάρκειες που κάνουν το νησί μας απρόσιτο σε ορισμένα άτομα της κοινωνίας μας .
ε) Προσβασιμότητα στην θάλασσα

Οι μαθητές μετά από έρευνα στο διαδίκτυο ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν κατασκευές που επιτρέπουν την πρόσβαση στα ΑΜΕΑ  στην θάλασσα. Η συνέχεια της έρευνά τους  οδήγησε στην πληροφορία ότι το νησί μας βρίσκεται στο πρόγραμμα « ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΑΙΓΙΝΑ» από τις  01 /04/ 20 και εύχονται  την υλοποίηση των έργων μέχρι το  καλοκαίρι.
  • Έχουν καταγραφεί και φωτογραφηθεί τα συγκεκριμένα προβληματικά σημεία, υλικό  το οποίο  είναι στην διάθεση σας ,όπως και οι εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητάς μας.
  • Παρακαλούμε να συμπεριλάβετε την παραπάνω εργασία μας ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης ή και εκτός Ημερήσιας Διάταξης αν δεν έχετε χρόνο.
Με εκτίμηση
Οι μαθητές του 1ου – Καποδιστριακού Γυμνασίου Αίγινας μαζί με την καθηγήτριά τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png