Θερινά Σχολεία Φυσικής στην Αίγινα, για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ανακοίνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

fisiki-sxoleio-aegina.jpg

Συνεχίζοντας την πολύχρονη παράδοση που έχει δημιουργηθεί στο νησί, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ανακοίνωσε ότι οργανώνει και φέτος Θερινά Σχολεία Φυσικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών είναι ένας Επιστημονικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εκπροσωπεί επιστήμονες της Φυσικής και άλλων σχετιζόμενων κλάδων. Εκτός των τυπικών και καθιερωμένων υποχρεώσεων της προς την επιστημονική κοινότητα διοργανώνει συνέδρια, συμπόσια σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς και θερινά σχολεία στο πλαίσιο επιμόρφωσης των μελών της και μη, συνεχίζει τις επιστημονικές δραστηριότητες.

Θερινό Σχολείο για μαθητές Δημοτικού στην Αίγινα.

To 6ο Θερινό Σχολείο με θέμα: «Διαδρομές στη Φυσική» πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 3-5 Ιουλίου 2023 στην Αίγινα. 

Το Θερινό Σχολείο είναι οργανωμένο γύρω από διαφορετικές θεματικές όπως Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Διάστημα και Ρομποτική. 

Σκοπός Μέσω του εναλλακτικού τρόπου προσέγγισης των εννοιών τα παιδιά θα γνωρίσουν τις Φυσικές Επιστήμες και θα τις συνδέσουν με την καθημερινή τους ζωή, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στον περιβάλλοντα κόσμο.

Θερινά Σχολεία για μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της Φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση, την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης ΓυμνασίουΛυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.

Για μαθητές Α΄ Β΄,Γ΄ Γυμνασίου 26-28 Ιουνίου 2023.

Διαδρομές στις Φυσικές Επιστήμες στις 26-28 Ιουνίου 2023 (για μαθητές Γυμνασίου) στο Γενικό Λύκειο της Αίγινας.

Για μαθητές Α΄Β΄Γ΄ Λυκείου 28-30 Ιουνίου 2023.

Διαδρομές στις Φυσικές Επιστήμες στις 28-30 Ιουνίου 2023 (για μαθητές Λυκείου) στο Γενικό Λύκειο της Αίγινας.

Για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου  30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2023.

Φυσικές Επιστήμες και Τεχνητή Νοημοσύνη στις 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου 2023 στο Γενικό Λύκειο της Αίγινας.

Σκοπός του συγκεκριμένου θερινού σχολείου είναι η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των μαθητών και των μαθητριών ώστε να αντιληφθούν τα όρια, τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης στον σύγχρονο κόσμο. Μέσα από τις θεωρητικές εισηγήσεις αλλά και τα εργαστήρια που θα οργανωθούν θα μπορέσουν να ενημερωθούν και να αναπτύξουν κρίσιμες δεξιότητες για το μέλλον τους.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη δίνει ευκαιρίες στην νέα γενιά για την ανάπτυξη νέων μοντέλων γνώσεων, αλλά και νέων δεξιοτήτων οι οποίες είναι ακόμη υπό εξέλιξη. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να σκεφτούν κριτικά σχετικά με τα ζητήματα των Νέων Τεχνολογιών αλλά και να εμπλακούν σε παιγνιώδεις δραστηριότητες σε διάφορες επιστημονικές περιοχές (περιβαλλοντικά προβλήματα, κλιματική αλλαγή, παρεμβάσεις διαχείρισης για θέματα διαφάνειας και διαχείρισης της νέας ψηφιακής πραγματικότητας και των νέων τεχνολογιών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png