Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας κ. Γιώργος Γκαρής, για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές 2023.

20230629_193241-ge-apotelesmata.jpg

Την καθιερωμένη παρουσίαση, για τις βαθμολογίες των υποψηφίων του Γενικού Λυκείου Αίγινας, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023, τα αποτελέσματα των οποίων έγιναν γνωστά σήμερα, έκανε ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Γκαρής, μιλώντας στο Aegina Portal. 



Ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κ. Γιώργος Γκαρής είπε:
 "Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των βαθμών των γραπτών των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2023 και είμαστε εδώ στο κλασσικό ραντεβού μας, να κάνουμε κάποια σχόλια, αν και πιστεύω ότι ο σχεδιασμός αυτός είναι πανομοιότυπος όλα τα χρόνια που έχει γίνει αυτό αυτή η συνέντευξη, με τη λογική ότι πάντα υπάρχει μία μερίδα μαθητών οι οποίοι, έτσι κι αλλιώς δεν προετοιμάζονται καθόλου για τις Πανελλαδικές, με αποτέλεσμα τα γραπτά τους να είναι πολύ χαμηλά.

Δεν θεωρώ ότι μπορούμε και πρέπει να παίρνουμε αυτούς τους μαθητές και να τους συμπεριλάβουμε στα αποτελέσματα, καθότι αυτοί δεν θεωρούνται, κατά την προσωπική μου άποψη, υποψήφιοι.

Οι υποψήφιοι με την κλασική έννοια του όρου, είναι αυτοί που πραγματικά δουλεύουν, διαβάζουν για να καταφέρουν κάτι στις πανελλαδικές και υπό αυτή την έννοια οι μαθητές αυτοί που έχουν δουλέψει είναι ώρα να δρέψουν τους καρπούς όλης αυτής της δουλειάς και πράγματι έχουμε πάρα πολλούς από αυτούς τους μαθητές, που πήραν πάρα πολύ καλά και αρκετοί από αυτούς, μάλιστα, αρίστευσαν κιόλας και είναι σίγουρο ότι θα επιτύχουν σε μία πολύ καλή η σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι έχουμε αρκετούς στις ανθρωπιστικές σπουδές, κορίτσια κυρίως, που έχουνε αριστεύσει και περίμεναν πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Στη θετική έχουμε τον πρώτο των πρώτων, ο οποίος έγραψε 20 μαθηματικά, 20 φυσική, 18,8 χημεία και 18,2 έκθεση, ο οποίος θα πάρει και το χρηματικό γραφείο που έχει θεσπίσει Eurobank για το πρώτο κάθε σχολείου.

Έχουμε αρκετά παιδιά που έχουν γράψει πολύ καλούς βαθμούς στην οικονομία, στην πληροφορική, εδώ θα ήθελα να επισημάνω κάτι που το θεωρώ κάπως αδικία για τις σχολές θετικών επιστημών και για τους υποψηφίους των σπουδών αυτών. Θεωρώ ότι τα μαθήματα της φυσικής και της χημείας, στα οποία καταγράφηκε και πανελλαδικά το μεγαλύτερο ποσοστό κάτω από τη βάση, έχουν δυσκολέψει αρκετά τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο όσο αφορά δυσκολία κάποιων θεμάτων όπως του τέταρτου, όσο ο κύριος το θέμα του χρόνου, το οποίο όλοι διαμαρτύρονται ότι δεν είναι επαρκές για να καλυφθούν τα θέματα από τους υποψηφίους και κυρίως αν αυτοί κάνουν ένα λάθος κατά τη διάρκεια των εξετάσεων να έχουν το χρόνο να γυρίσουν πίσω να το διορθώσουν και να προλάβουν να έχουν σωστό αποτέλεσμα.

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι αν ο χρόνος ήταν επαρκής και όπως ακριβώς θα έπρεπε, πολλοί από τους μαθητές μας θα είχαν γράψει πολύ καλύτερα στα μαθήματα αυτά.

Έτσι λοιπόν, βάση αυτό το συλλογισμό, είμαστε ευχαριστημένοι από πολλούς μαθητές. Υπήρχαν κάποιοι μαθητές, δυστυχώς, οι οποίοι αν και δούλεψαν, γιατί συζήτησα το θέμα και με τους συναδέλφους που τους έκαναν το μάθημα, περίμεναν από αυτούς καλύτερα αποτελέσματα και είμαι κι εγώ σίγουρος ότι τα παιδιά αυτά δεν είναι ικανοποιημένα από τα αποτελέσματα τους. Ελπίζω να περάσω σε μία καλή σχολή, δεν ξέρω αν θα είναι η πρώτη τους επιλογή, πάντως γι’ αυτους τους συμμαθητές, αν δεν καταφέρουμε αυτό που θέλουν, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, υπάρχουν πάρα πολλές σε ευκαιρίες και για να ξαναδώσουν και για οτιδήποτε άλλο.

Τέλος πάντων, αυτά θα τα συζητήσουμε την οικογένειά τους και ανάλογα θα δρομολογήσουν το μέλλον τους. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο περισσότερο πάνω σ’ αυτά.

Επειδή με την ευκαιρία αυτή τελειώνει και η θητεία μου ως διευθυντής, είναι η τελευταία του συνέντευξη ως ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας, θα ήθελα τελειώνοντας να πω δύο πραγματάκια, ας μου συγχωρεθεί αν και ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ είναι ο σχολιασμός των αποτελεσμάτων, θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, που κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, που ήμουνα στο τιμόνι του Γενικού Λυκείου με βοήθησαν και μπόρεσα και ήταν η παρουσία μου αξιοπρεπής, αυτά τα δύο χρόνια.

Το σχολείο το αναλαμβάνει ο αγαπημένος φίλος ο Γιάννης ο Πεπές που ξέρω ότι αγαπάει,ότι αγαπάει το σχολείο, το σχολείο πάει σε πολύ καλά χέρια, λοιπόν, του εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του και είμαι σίγουρος ότι θα θα πετύχει.

Επίσης, πριν κλείσω αυτή τη συνέντευξη θέλω να πω και δυο πραγματάκια για τους μαθητές, κυρίως της Γ Λυκείου που είναι πλέον τελειόφοιτοι και αποφοιτοι. Δυστυχώς έβαλαν τη γιορτή αποφοίτησης σε ημερομηνία που θα βρίσκομαι στο νοσοκομείο για μία επέμβαση στο γόνατο και δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ, ενώ θα το ήθελα πάρα πολύ, στη γιορτή αυτή και να τους απευθύνω δια ζώσης για κάποιο λόγο, έτσι λοιπόν θα ήθελα να τους ευχηθώ να βάλουν τον πήχη ψηλά, να κάνουν όνειρα και να αγωνιστούν για αυτά

Σε όποιους δεν κατάφεραν τους στόχους τους πρέπει να ξέρω ότι η ζωή δεν τελειώνει ούτε αρχίζει με την είσοδο σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, οι εξετάσεις αυτές αποτελούν μία μάχη σημαντική, αλλά όχι την τελευταία είναι μόνο μία πρώτη ευκαιρία, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Εύχομαι ένα καλό μέλλον σε όλα τα παιδιά μέσα από την καρδιά μου!".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png