Ξεκίνησε το καλοκαιρινό σχολείο Erasmus+ στο ΕΠΑΛ Αίγινας. Φιλοξενεί 140 εκπαιδευτικούς από την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

20230717_091359-erasmous-aegina-epal-02.jpg

Στις αίθουσες του ΕΠΑΛ Αίγινας ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, ένα καλοκαιρινό σχολείο Erasmus+ που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2023. Το σχολείο φιλοξενεί 140 εκπαιδευτικούς από την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δύο εκπαιδευτικούς από την Αίγινα. 


Κατά την εναρκτήρια ομιλία, τους μαθητές καλωσόρισε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος και ο δήμαρχος Αίγινας και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς

20230717_091359-erasmous-aegina-epal-00.jpg

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες υλοποιούνται από τον οργανισμό με όνομα "EGINA", European Grants International Academy Srl και αυτή η συνωνυμία αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στην επιλογή της Αίγινας, ως χώρου για την διεξαγωγή του σχολείου, όπως εξήγησε ο Altheo Valentini, CEO της "EGINA".

20230717_091359-erasmous-aegina-epal-05.jpg

Τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στην εξέλιξη των ψηφιακών γνώσεων των εκπαιδευτικών. Όπως δήλωσε ο Altheo Valentini, τα προγράμματα έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τις ικανότητές των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και επαγγελματικής εκπαίδευσης, ώστε να επιτελούν καλύτερα και με πιο αποδοτικό και καινοτόμο τρόπο το εκπαιδευτικό τους έργο.

20230717_091359-erasmous-aegina-epal-04.jpg

Στο Aegina Portal με την ευκαιρία της έναρξης του σχολείου μίλησαν ο Altheo Valentini, CEO της "EGINA", ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. Ο κ. Λίτος ευχαρίστησε την Επιτροπή Παιδείας και την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας για την παραχώρηση του χώρου. 

20230717_091359-erasmous-aegina-epal-06.jpg

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΕΠΑΛ ο οργανισμός EGINA είναι διαπιστευμένος από την Περιφέρεια της Ούμπρια για την επαγγελματική κατάρτιση και την πιστοποίηση ικανοτήτων, αντιπροσωπεύει σήμερα έναν από τους κύριους ενδιαφερόμενους στον τομέα του σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών, εθνικών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών, βασιζόμενος στη συνεργασία πολλών ειδικών στους τομείς της εκπαίδευσης , κοινωνική καινοτομία, πολιτιστική κληρονομιά και  του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Θα λειτουργήσουν 8 τμήματα με περίπου 140 εκπαιδευτικούς από την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα θέματα των τμημάτων είναι τα εξής:

  • Digitalneeds for special Needs (Ψηφιακές ανάγκες για ειδικές ανάγκες)
  • KA2 small Scale Workshop (ΕργαστήριοKA2 erasmus+)
  • DigitalFabula 4 SDGS  (Προώθηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ – Ψηφιακή αφήγηση)
  • Ar& VRFOR Culture (Επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα για τον πολιτισμό)
  • Enchancing Creativity: Designing board games for creativity learning
(Ενισχύοντας την δημιουργικότητα : Σχεδιάζοντας Επιτραπέζια παιχνίδια για δημιουργική γνώση)
  • ENCHANCING WELLBEING: Improving well-being at school
(Ενισχύοντας την ευεξία: Βελτιώνοντας την ευεξία στο σχολείο)


Τα δύο τελευταία τμήματα- προγράμματα είναι διαθέσιμα στα Αγγλικά και ειδικά για λίγες  θέσεις σε κάθε τμήμα για εκπαιδευτικούς από την Αίγινα δωρεάν.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png