Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος για τις τελευταίες εξελίξεις. Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές.

20230912_083407-xristos.jpg

Η αίθουσα που βρίσκονται τα σχεδιαστήρια, πάνω από το προπονητήριο του volley, λειτουργεί πλέον ως γραφείο του σχολείου και είναι ο τόπος συνάντησης και ενημέρωσης για τους γονείς και τους μαθητές.


Ο χώρος αυτός έχει κριθεί ασφαλής, καθώς οι υπόλοιποι χώροι του σχολείου δεν λειτουργούν, εξαιτίας της πλημμύρας της 6ης Σεπτεμβρίου. Η παροχή ρεύματος έχει διακοπεί για λόγους ασφαλείας. Συνεργεία του Δήμου βρίσκονται τόσο στο χώρο του ΕΠΑΛ, όσο και του 1ου Γυμνασίου Αίγινας, απομακρύνοντας λάσπες και νερά.

Στο Aegina Portal μίλησε σήμερα το πρωί ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος, παρουσιάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα και το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες μέρες, προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς και οι μαθητές, μετά την αναστολή λειτουργίας του σχολείου, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές από την θεομηνία.

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος μιλώντας στο Aegina Portal είπε:

"Βρισκόμαστε στο χώρο του ΕΠΑΛ και συγκεκριμένα στα σχεδιαστήρια. Είμαστε εδώ γιατί είναι ο πιο ασφαλής χώρος, αυτή τη στιγμή, να βρισκόμαστε στο σχολείο και θα είναι ο χώρος συναντήσεων, που θα έχουμε τις επόμενες εβδομάδες με τους γονείς του σχολείου.

Να σας ενημερώσω λίγο για την κατάσταση που επικρατεί εδώ πέρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται συνεργεία του Δήμου σε όλο το χώρο του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου για να καθαρίσουν τη λάσπη και το νερό, που έχει μείνει στο υπόγειο.

Δυστυχώς είναι αρκετή και η λάσπη και το νερό, οπότε δεν έχουμε κάποια πρόβλεψη για το πότε το σχολείο θα είναι ασφαλές να ανοίξει. Αυτά θα μας το πει ο δήμος όταν αποδοθεί το σχολείο ξανά στο ΕΠΑΛ. Αυτή τη στιγμή το σχολείο δεν έχει ρεύμα γιατί είναι επικίνδυνο. Όπως αντιλαμβάνεστε, για να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα αυτή τη βδομάδα, έχουμε κανονίσει εβδομάδα συναντήσεων με τους γονείς και τους μαθητές.

Παρακαλώ πολύ να κοιτάνε τα e-mail τους και τις ανακοινώσεις που βγάζουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να επικοινωνήσουμε τις συναντήσεις μαζί τους, ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά, έστω και από μακριά το φυσικό τους χώρο, να ανταλλάξουμε στοιχεία επικοινωνίας, ώστε να δούμε το επόμενο βήμα. Όταν λέμε το επόμενο βήμα εννοούμε το πώς, με ποιο τρόπο, θα ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία ανάλογα και με το χρονοδιάγραμμα που θα πάρουμε για το πότε ανοίγει το σχολείο, σίγουρα τις επόμενες μέρες.

Σήμερα έχουμε μία συνάντηση με τους γονείς και τους μαθητές της πρώτης. Κάποιο απόγευμα θα συναντηθούμε όλοι τους γονείς και μετά θα συναντηθούμε και με τα υπόλοιπα παιδιά μέσα στη βδομάδα, ώστε να κανονίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει ξανά το σχολείο και το ποτέ, γιατί είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Είμαστε σε συνεργασία με το Δήμο, με την Περιφέρεια, με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ώστε να δούμε το πότε.

Θέλω να πω λίγα λόγια για το την κατάσταση που επικρατούσε εδώ πέρα. Καταρχήν είχαμε πάρα πολλή λάσπη στον προαύλιο χώρο, που με το συνεργείο του Δήμου έχει καθαριστεί. Η λάσπη έχει περάσει και στο εσωτερικό του σχολείου, στα γραφεία των καθηγητών, στα γραφεία των διευθυντών και σε κάποιες αίθουσες και εργαστήρια σε όλο τον ισόγειο χώρο.

Το υπόγειο μας ήταν πλημμυρισμένο. Ήταν εδώ αρκετές μέρες η πυροσβεστική και έκανε άντληση υδάτων και τώρα περιμένουμε να καθαριστεί πλήρως. Είναι μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για να δούμε τι ζημιές έχουν γίνει. Οπότε αυτό που έχω να πω στην κοινότητα του ΕΠΑΛ Αίγινας, αλλά και στους υπόλοιπους, είναι ότι να είμαστε σε επικοινωνία ηλεκτρονικά ή από εδώ στα σχεδιαστήρια, που είναι ξαναλέω ασφαλές το να είμαστε εδώ ώστε να κανονίσουμε τα επόμενα ραντεβού τις επόμενες μέρες και να διοργανώσουμε μαζί τον τρόπο με τον οποίο θα συνεργαστούμε από δω και πέρα.

Τα σχεδιαστήρια έχουν μετατραπεί για λίγο στον χώρο υποδοχής και στον χώρο στον οποίο κάνουμε τα γραφεία μας. Τα σχεδιαστήρια βρίσκονται πάνω από το γήπεδο του βόλεϊ αμέσως μετά την κεντρική είσοδο του ΕΠΑΛ. Mε το που μπαίνετε στην κεντρική είσοδο ανεβαίνετε σκαλιά. Θα βάλουμε και σχετική πινακίδα και είμαστε εμείς εδώ από το ΕΠΑΛ από το ΣΕΠ για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε την κατάσταση, μέχρι να ξανανοίξουν λειτουργικά τα γραφεία μας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png