1ο Γυμνάσιο Αίγινας "Καποδιστριακό". Μια περιδιάβαση στον κόσμο και στο έργο της Ζωρζ Σαρή.

1ο Γυμνάσιο Αίγινας "Καποδιστριακό". Δελτίο Τύπου.

Μια περιδίαβαση στον κόσμο και το έργο της Ζωρζ Σαρή.

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρή, την Πεμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Αίγινας ο ιστορικός και υπεύθυνος του αρχειακού υλικού της  Ζωρζ Σαρή των εκδόσεων ‘Πατάκη» κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης. Μέσα από ένα πλούσιο εποπτικό και ανέκδοτο αρχειακό υλικό ο κ. Μπαϊρακτάρης ξενάγησε τους μαθητές μας της Α΄και Β΄ Γυμνασίου σε σημαντικούς σταθμούς της ζωής και του έργου της σπουδαίας συγγραφέως.

Οι μαθητές διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία της στα οποία κατέγραψε ορισμένες από τις μεγαλύτερες στιγμές του προηγούμενου αιώνα, όπως ο ελληνικός μεσοπόλεμος, ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, η Κατοχή, η Αντίσταση, ο Εμφύλιος και η δικτατορία. Επίσης γνώρισαν τη γυναίκα που πίστεψε στη δύναμη του ανθρώπου και της φιλίας, που υπερασπίστηκε τις ανθρώπινες αξίες και που λάτρεψε το νησί μας, την Αίγινα και έγραψε σ΄ αυτό το πρώτο της βιβλίο «Ο Θησαυρός της Βαγίας».

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μπαϊραχτάρη και τις εκδόσεις «Πατάκη» που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρόσκληση του Σχολείου μας. Ευχαριστούμε επίσης τη φιλόλογο κα. Μαρία Κρητικού η οποία διευρύνοντας τη διδακτική της προσέγγιση  οργάνωσε τη δράση και ενθάρρυνε τους μαθητές να διαβάσουν βιβλία της σπουδαίας αυτής συγγραφέως και να μυηθούν στον γοητευτικό κόσμο της λογοτεχνίας.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png