«Διασχίζοντας τις Θάλασσες με τα Φτερά της Φαντασίας». Οι μαθητές των σχολείων της Αίγινας, δημιουργούν για την Παγκόσμια Μέρα Παιδικού Βιβλίου.

20240523_122640.jpg
Εντυπωσιακές είναι οι δημιουργίες των μικρών μαθητών, που παρουσιάζονται το διήμερο Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας.


Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο: "Διασχίζοντας τις Θάλασσες με τα Φτερά της Φαντασίας", που διοργάνωσε η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας, για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Στην δράση συμμετέχουν: το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, το Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης, το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, το 1ο Νηπιαγωγείο Αίγινας, το 2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας, το Νηπιαγωγείο Βαθέος, το Νηπιαγωγείο Αγίων Ασωμάτων, το Νηπιαγωγείο Πέρδικας, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κοντού και ο Παιδικός Σταθμός «Πιτσιρικούπολη».

20240523_122753.jpg
Ανάμεσα στα δημιουργικά εκθέματα, παρουσιάζεται ένα μοναδικό χειροποίητο βιβλίο, για παιδιά προσχολικής ηλικίας με προβλήματα όρασης, έργο με το οποίο συμμετείχε στη δράση το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας.

Στο Aegina Portal μίλησε ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας:

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας, με τα αποτελέσματα του τελευταίου εκπαιδευτικού προγράμματος, που οργάνωσε η βιβλιοθήκη μας.

Όπως είναι πάγια τακτική μας, οι βιβλιοθήκη βρίσκεται πάντα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της, σε στενή συνεργασία με τα σχολεία της Αίγινας. Φέτος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, - και εδώ θέλω να πω ότι η βιβλιοθήκη μας έχει το προνόμιο να έχει στις τάξης της πάντα πολλούς αξιόλογους εκπαιδευτικούς αποσπασμένους στη βιβλιοθήκη, οπότε πάντα έχουμε κάτι πολύ ωραίο με τα εκπαιδευτικά προγράμματα - φέτος η Έφη Καρρά είχε αυτή την ιδέα για την παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου, η οποία είναι αποσπασμένη εκπαιδευτικός, σε συνεργασία μετά δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, για πρώτη φορά, της Αίγινας να κάνουμε αυτή τη δράση η οποία ήτανε η εξής: Mία ομάδα από τις εκπαιδευτικούς μας με την Έφη Καρρά, τη Ρεβέκκα Χαρπίδου και την Ελένη Διακογιάννη, κάνανε μία επιλογή από την πολύ καλή συλλογή παιδικών βιβλίων που έχουμε στη βιβλιοθήκη και οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών, των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων διαλέξανε ο καθένας ένα βιβλίο για την τάξη του και διάβασε αποσπάσματα από αυτό το βιβλίο και έβαλε τα παιδιά να κάνουνε κάτι δημιουργικό πάνω σε αυτό.

Βγήκανε, όπως είδατε, πολλά και κάποια πολύ ενδιαφέροντα έργα και θέλω να πω ότι ήτανε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία.

Είναι πολύ ωραίο τώρα που εκτίθενται τα έργα, διότι έρχονται τα παιδιά, βλέπουμε τα έργα τους εκτεθειμένα, τα σχολιάζουν, σχολιάζουν τα έργα των άλλων παιδιών και γενικά αισθάνονται ότι επιβραβεύονται οι προσπάθειές τους.

Όλα αυτά βέβαια για εμάς έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί φέρνουνε τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία σε επαφή με το βιβλίο και με τη βιβλιοθήκη, με την ιδέα της βιβλιοθήκης.

Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα τον κατάλληλο χώρο να τα κάνουμε αυτά μέσα στη βιβλιοθήκη, αλλά είμαστε πραγματικά ευγνώμονες και στον Δήμο, τον Δήμαρχο, τον κύριο Γιάννη Ζορμπά για την παραχώρηση της αίθουσας αυτής του Λαογραφικού Μουσείου για να γίνει έκθεση και θέλω επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά την κυρία Ρούλα Σαράντου από το γραφείο του δημάρχου, για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Νομίζω ότι πέρα από τα παιδιά αυτή η έκθεση έχει ενδιαφέρον και για τους γονείς, για τους εκπαιδευτικούς, για πολλούς ανθρώπους και ήδη έχουν περάσει αρκετοί από την έκθεση".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png