Ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αίγινας κ. Γιάννης Πεπές, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024.

IMG_20240529_125802.jpg
Με τους μαθητές των ΕΠΑΛ ξεκινούν αύριο Πέμπτη 30 Μαΐου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024, ενώ οι μαθητές των ΓΕΛ ξεκινούν την Παρασκευή 31 Μαΐου.


Στο Aegina Portal μίλησε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου κ. Γιάννης Πεπές. Στις πανελλαδικές εξετάσεις στο ΓΕ.Λ. Αίγινας συμμετέχουν συνολικά 84 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 11 είναι από το Αγκίστρι, που όπως κάθε χρόνο φιλοξενούνται στο Εξεταστικό Κέντρο του ΓΕ.Λ. 73 είναι υποψήφιοι του Γενικού Λυκείου Αίγινας τελειόφοιτοι και απόφοιτοι.

Οι υποδομές του σχολείου είναι έτοιμες, το προσωπικό είναι, επίσης, έτοιμο. "Όλες οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, ώστε οι μαθητές μας να πάνε πάρα πολύ καλά", σημείωσε ο κ. Πεπές που ευχήθηκε στους υποψηφίους "καλή επιτυχία".

Σχετικά με τις πανελλαδικές είπε: "Αυτό γενικά που θα μπορούσαμε να πούμε ως συμβουλή για τους υποψηφίους μας, είναι να έχουν πίστη στις δυνατότητές τους. Έχουν κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία, έχουν δοθεί οδηγίες στους υποψηφίους μας, τα έχουμε συζητήσει όλα αυτά αναλυτικά.

Όλη τη χρονιά δούλεψαν μεθοδικά, οργανωμένα, άρα λοιπόν τους περιμένουμε να έρθουν, όπως είπαμε την Παρασκευή, με ψυχραιμία, με φιλοδοξία, με οργάνωση, για να γράψουν πάρα πολύ καλά.

Και φέτος δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε επί των βάσεων, διότι η διαμόρφωση των βάσεων έχει να κάνει με ίδια τα θέματα. Σε ότι έχει να κάνει με τις διορίες των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων, αλλά και των βάσεων, αναμένεται να σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν προωθηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, να τηρηθεί το πρόγραμμα το περσινό.

Θυμίζω ότι πέρσι τα αποτελέσματα και οι βάσεις του 2023 ανακοινώθηκαν πάρα πολύ γρήγορα, αρκετά γρηγορότερα συγκριτικά με προηγούμενα έτη, από το '22 και πιο πίσω.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε σ' αυτό το σημείο ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αν τηρηθεί το περσινό χρονοδιάγραμμα, διότι αυτές πληροφορίες έχουμε και για φέτος, από το διάστημα 7 (περίπου) μέχρι 17 Ιουλίου θα κληθούν οι υποψήφιοι συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο δηλαδή τις επιλογές τους".

Το πρόγραμμα των εξετάσεων:

Στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), οι εξετάσεις θα αρχίσουν μεθαύριο Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Στη συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).


Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png