Γενικό Λύκειο Αίγινας. Τρέχοντα θέματα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων και έναρξη εγγραφών για την νέα σχολική χρονιά. Σε εξέλιξη το Θερινό Σχολείο Φυσικής.

20240627_115728.jpg

Μέχρι την Παρασκευή θα λειτουργεί στο Γενικό Λύκειο Αίγινας, το Θερινό Σχολείο Φυσικής, που πραγματοποιείται για μία ακόμη χρονιά, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τον Δήμο Αίγινας, ενώ είναι σε εξέλιξη το χρονοδιάγραμμα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. 


Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Πεπές, μίλησε σήμερα στο Aegina Portal, ενημερώνοντας τους υποψηφίους για τρέχοντα ζητήματα που πρέπει να γνωρίζουν.

Αύριο Παρασκευή λήγει η διορία έκδοσης κωδικών για την επεξεργασία του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού και είναι η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοσή τους.

Επίσης, αύριο ανακοινώνεται η βαθμολογία των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι τρόποι με τους οποίους μπορούν οι υποψήφιοι να έχουν πρόσβαση σε αυτούς είναι τρεις. Ο πρώτος είναι να μάθουν τη βαθμολογία τους μέσω sms στο κινητό τους, ο δεύτερος είναι αύριο Παρασκευή μετά τις 13:00 να μπουν στο site του Υπουργείου Παιδείας και με τον κωδικό αριθμό υποψηφίου να δουν τη βαθμολογία τους και ο τρίτος τρόπος είναι πηγαίνοντας στο σχολείο μετά τις 13:00 όπου θα αναρτηθούν βαθμολογίες των υποψηφίων.

Αφού ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, μετά από ένα χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Πεπέ και χωρίς ακόμα να έχουν ανακοινωθεί οι σχετικές προθεσμίες, θα ανοίξει και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού. Σ' αυτή την εφαρμογή οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις σχολές για τις οποίες έχουν πιάσει την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Ο κ. Γιάννης Πεπές, έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στους υποψηφίους για τον τρόπο που πρέπει να κάνουν την επιλογής τους. "Θα ήθελα να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό η επιλογή αυτή να γίνει από τους υποψηφίους, με βασικό γνώμονα το ποια σχολή τους ενδιαφέρει, ποια σχολή είναι αυτή στην οποία, ιδανικά, θα ήθελαν να μπουν και όχι ποια σχολή στην οποία πιστεύουν ότι θα μπουν με τα μόρια τα οποία έχουν συγκεντρώσει", τόνισε ο κ. Πεπές, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων και όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι.

Παράλληλα, έχει ανοίξει και η πλατφόρμα των εγγραφών των μαθητών για την πρώτη, τη δευτέρα και την τρίτη λυκείου. Η εγγραφή είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνει από τον κηδεμόνα του μαθητή ή της μαθήτριας ο οποίος έχει δηλωθεί στο σχολείο, στο γυμνάσιο η στο λύκειο. 

Τέλος, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από τη 1 έως τις 10 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης των μαθητών μας των μαθητών της τρίτης λυκείου. "Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία ό,τι όνειρο έχουν στο μυαλό τους να το επιτύχουν και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για αυτούς!", είπε ο κ. Πεπές.

Αναφορικά με το Θερινό Σχολείο Φυσικής ο κ Γιάννης Πεπές είπε: "Πρόκειται για δράσεις οι οποίες φιλοξενούνται στο σχολείο μας, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε αυτά τα σχολεία της Ένωσης Φυσικών στο τέλος του Ιουνίου και στο τέλος του Αυγούστου κάθε έτους. Είναι μία συνεργασία αυτή με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η οποία πηγαίνει πίσω αρκετά χρόνια, ήδη από την εποχή του αείμνηστου διευθυντή μας και φίλου Γιάννη Πούντου, ο οποίος θεμελίωσε αυτή την συνεργασία".

"H σχολική και ακαδημαϊκή κοινότητα του νησιού, έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε επιστημονικές δράσεις, διαλέξεις και να συμμετέχει γενικότερα σε δραστηριότητες, οι οποίες κάνουν την φυσική προσιτή, διδάσκουν τη βιωματική επιστήμη, που είναι κάτι πολύ σημαντικό, φέρνουν τα παιδιά μας πιο κοντά στις θετικές επιστήμες.

Σε αυτό το σημείο βέβαια θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον κύριο Γιώργο Γκαρή, ο οποίος ήταν ο παλαιότερος διευθυντής, προηγούμενος διευθυντής του σχολείου, ενεργό μέλος της σχολικής κοινότητας, ο οποίος ακούραστα βοηθάει ώστε αυτά τα σχολεία να γίνονται άρτια να μη λείπει τίποτα, έτσι ώστε εμείς να μπορούμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πιο αποτελεσματικά να φιλοξενούμε αυτές τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και σημαντικές δραστηριότητες.

Θέλω, λοιπόν, να να εξηγήσω ότι οι δράσης αυτές, στο πλαίσιο της επίσκεψης των Ελλήνων Φυσικών είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας. Να ευχαριστήσω, επίσης, το Δήμο Αίγινας, διότι κάθε χρόνο για τα σχολεία αυτά στέκεται ακούραστα και αποτελεσματικά δίπλα μας και στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ώστε να μπορούν τα παιδιά μας και τα παιδιά τα οποία συνοδεύονται από τους καθηγητές της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών να φιλοξενούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εδώ στην Αίγινα. Άρα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και στη Δημοτική Αρχή του νησιού μας η οποία συνδιοργανώνει αυτά τα θερινά σχολεία".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png