Featured

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για παιδιά, που σχεδίασε η κ. Αρετή Πηγιαδίτη, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Χρήστου Καπράλου, στο πλαίσιο του 15ου Aegina Fistiki Fest.

20240907_122439.jpg
Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, που σχεδίασε και υλοποίησε η Αρετή Πηγιαδίτη, ιστορικός της τέχνης, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μουσείο Χρήστου Καπράλου. Πρόκειται για δράσεις που ομολογουμένως θα θέλαμε να βλέπουμε συχνότερα.  


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα-εργαστήρι για παιδιά 9-12 ετών με θέμα: «Χρήστος Καπράλος-λαξεύοντας τον λίθο και το ξύλο» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στο παράρτημα Αίγινας της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Χρήστου Καπράλου, στο πλαίσιο του 15ου Aegina Fistiki Fest.

20240907_115646.jpg
Δόθηκε έμφαση στη σπουδαιότητα και τη χρήση της  πέτρας του νησιού μας, του αιγινήτικου πωρόλιθου,  που ήταν η αιτία για την οποία πρωτοήλθε ο Καπράλος στο νησί μας. Τα παιδιά έμαθαν για τις τεχνικές επεξεργασίας του λίθου και του ξύλου, για τις σμίλες και τα σκαρπέλα. Περιηγήθηκαν στις αίθουσες  του σπιτιού- εργαστηρίου του γλύπτη και γοητεύτηκαν από το καλλιτεχνικό σύμπαν του, συναντώντας ανθρωπόμορφα καθίσματα, ζευγάρια, μάνες-παιδιά, κουκουβάγιες,  μυθολογικές μορφές κ.ά.

20240907_111521.jpg
Επίσης τα παιδιά συμπλήρωσαν ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό φυλλάδιο και προχώρησαν στη δική τους εικαστική έκφραση, φιλοτεχνώντας πήλινα ανάγλυφα και ειδώλια.

20240907_112603.jpg
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και για σχολικές τάξεις κατόπιν σχετικής συνεννόησης, σχεδίασε και υλοποίησε η Αρετή Πηγιαδίτη, ιστορικός της τέχνης - υπεύθυνη του παραρτήματος Αίγινας της ΕΠΜΑΣ - Μουσείου Χρήστου Καπράλου.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.