Διευκρινήσεις και οδηγίες από τον διευθυντή του ΓΕΛ Αίγινας κ. Γιάννη Πεπέ, σχετικά με το ευεργετικό καθεστώς εισαγωγής, των υποψηφίων των πανελλαδικών 2024.

20240918_113245.jpg

Διευκρινήσεις και χρήσιμες οδηγίες έδωσε σήμερα ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κ. Γιάννης Πεπές, μιλώντας στο Aegina Portal, καθώς χθες ανακοινώθηκε η συμπερίληψη της Αίγινας από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές και έτσι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών 2024 (τελειόφοιτοι & απόφοιτοι) μπαίνουν, αν το επιθυμούν, σε ευεργετικό καθεστώς εισαγωγής. Θα ακολουθήσει δημοσίευση Φ.Ε.Κ. σύντομα, το οποίο θα ορίσει το χρονοδιάγραμμα και τις ενέργειες από τους ενδιαφερόμενους.  


Ενδεικτικά σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της διάταξης αναφέρονται τα εξής:

1. Δεν φτιάχνεται καινούργιο μηχανογραφικό.
2. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν επιτύχει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) της σχολής που τους ενδιαφέρει
3. Οι υποψήφιοι εισάγονται με το 70% της βάσης της σχολής που τους ενδιαφέρει σύμφωνα με τη σειρά που έχουν χρησιμοποιήσει στο αρχικό μηχανογραφικό του Ιουλίου 2024.
4. Αν έχουν ήδη μπει σε κάποια σχολή τότε το σύστημα θα τους εισάγει σε σχολή η οποία στο μηχανογραφικό τους ήταν ανώτερη στη σειρά προτίμησής τους (αρχίζοντας από την πρώτη τους επιλογή) δεδομένου ότι πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις.
5. Το ευεργετικό αυτό μέτρο ισχύει μόνο για τους υποψηφίους που θα συμπληρώσουν αίτηση όταν δημοσιευθεί το Φ.Ε.Κ. Επομένως, όσοι υποψήφιοι μπήκαν στις σχολές που ήθελαν κατευθείαν από τον Ιούλιο του 2024, αυτοί δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.
6. Ο αριθμός των υποψηφίων από τις πληγείσες περιοχές που εισάγονται στα συγκεκριμένα τμήματα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2% του αριθμού των εισακτέων ανά κατηγορία που έχει ανακοινώσει η σχολή για το έτος 2024 και άρα θα υπάρχει και σύγκριση βαθμολογίας ανάμεσα στους υποψηφίους των πληγέντων περιοχών.

Ευχαριστήριο του διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Αίγινας.

Για το δίκαιο αίτημα της συμπερίληψης των λυκείων της Αίγινας στον κατάλογο των πληγεισών από φυσικές καταστροφές περιοχών για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων 2024, η σχολική κοινότητα του 1 ου Ημερησίου Γενικού Λυκείου Αίγινας ευχαριστεί θερμά για την ευαισθησία και αγαστή συνεργασία τον Διευθυντή του 1 ου ΕΠΑ.Λ. Αίγινας κ. Χ. Λίτο, τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Ι. Ζορμπά, τον βουλευτή Πειραιά και Νήσων κ. Κ. Κατσαφάδο, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Σ. Μπήτρο, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αίγινας κ. Γ.  Άρσο και οπωσδήποτε τον συμπατριώτη μας δημοσιογράφο, διευθυντή της εφημερίδας Εστία και απόφοιτο του 1ου Ημερησίου Γενικού Λυκείου Αίγινας Μανώλη Κοττάκη, ο οποίος με τη διαρκή στήριξη και καθοδήγηση του αυτούς τους μήνες είχε καταλυτική συμβολή στην
ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png