Συνεχίζονται οι εργασίες στο "Κυβερνείο". Ανησυχίες προκάλεσε η ανάγκη μεταφοράς ενός μεγάλου δέντρου. [upd]

Συνεχίζονται ο εργασίες στο ιστορικό κτίριο του "Κυβερνείου", ωστόσο ανησυχίες προκάλεσε η ανάγκη για τη μεταφορά ενός μεγάλου δέντρου, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της εισόδου της Δανειστικής Βιβλιοθήκης. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δέντρο το οποίο είναι τουλάχιστον 30 ετών και πρέπει να μεταφερθεί στην δεξιά πλευρά της εισόδου, ώστε στον ελεύθερο χώρο που θα προκύψει να τοποθετηθεί ένα κοντέινερ, μέσα στο οποίο θα τοποθετηθούν με τη σειρά τους τα computers που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη. Στο χώρο της βιβλιοθήκης που θα παραμείνει άδειος, μετά την απομάκρινση των υπολογιστών, θα τοποθετηθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός για τη λειτουργία του κτιρίου του Κυβερνείου.

Ο ιδιοκτήτης της οικίας που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το δέντρο, με είσοδο από την πλευρά της Κυβερνείου, μιλώντας στο Aegina Portal εξέφρασε τον προβληματισμό του. Είπε ωστόσο ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον επιβλέποντα μηχανικό, το δέντρο πρώτα θα κλαδευτεί και στη συνέχεια αφού ανοιχτεί ένας λάκκος περιμετρικά, θα μεταφερθεί στην απέναντι πλευρά. Για το θέμα ενημερώθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης ο οποίος θα είχε επικοινωνία με τον επιβλέποντα πολιτικό μηχανικό.

Να σημειώσουμε ότι το κοντέινερ θα παραμείνει στο σημείο και εκεί θα στεγάζονται οι υπολογιστές της βιβλιοθήκης, μέχρι η δανειστική βιβλιοθήκη να μεταφερθεί, ουσιαστικά και σύμφωνα με τον μέχρι τώρα γνωστό σχεδιασμό, μέχρι να επισκευαστεί ο Εϋνάρδειο, δηλαδή για χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που από αρκετούς αυτή η λύση σχολιάζεται αρνητικά, τουλάχιστον όσο αφορά το αισθητικό αποτέλεσμα της παραμονής ενός κοντέινερ, που θα έχει και λειτουργικό ρόλο, σε ένα ιστορικό χώρο όπως αυτόν του Κυβερνείου.

[upd] Για το δημοσίευμα απέστηλε επιστολή το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png