Στον Πύργο Μαρκέλλου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας.


Σε ένα ιστορικό και εμβληματικό κτίριο της Αίγινας, στον Πύργο Μαρκέλλου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Α. Καποδίστριας. Η συνέλευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της άφιξης και της ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα. Να σημειώσουμε ότι είναι η τρίτη συνέλευση του δικτύου που πραγματοποιείται στο νησί. Όλες τους έχουν γίνει σε ιστορικά, εμβληματικά κτίρια της Καποδιστριακής περιόδου. Η πρώτη είχε γίνει τον Ιούνιο του 2010 στο ιστορικό κτίριο του Κυβερνείου, η δεύτερη τον Ιανουάριο του 2016 στο επίσης ιστορικό υπερώον, το πρώτο βουλευτήριο του κράτους, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχε Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο  επικεφαλής της Επιτροπής του Δήμου Αίγινας για το Δίκτυο Πόλεων, δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιώργος Τσατήρης, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κύριος Κώστας Νικολούζος, όπως επίσης και ο αντιδήμαρχος Κερκυραίων κύριος Νίκος Αναστασόπουλος, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ναυπλιέων κυρίου Δημήτρη Κωστόρου, κυρία Ανδρονίκη Τζομάκα, ο πρώην αντιδήμαρχος Αμμοχώστου και νυν δημοτικός σύμβουλος κύριος Ανδρέας Σιόπαχας. Επίσης, ο ιστορικός Παναγιώτης Πασπαλιάρης, η ιστορικός Αικατερίνη Κορρέ, καθώς και η διευθύντρια του μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα κυρία Ντάρια Κοσκόρου.

Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης είπε: "Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του δικτύου σας καλωσορίζω στο ιστορικό μας νησί. Είναι μία ιδιαίτερη επίσκεψη, απόδοση τιμής στον μεγάλο μας κυβερνήτη τον Καποδίστρια, που μας συνδέουν κοινά στοιχεία και πιστεύω ότι αυτή η συνάντηση που γίνεται σήμερα και εν συνεχεία οι εργασίες που θα κάνει το δίκτυό μας και οι αποφάσεις που θα πάρουμε, θα είναι πράγματι πάρα πολύ σοβαρές, γιατί σοβαρά πρέπει να αντιμετωπίσουμε το δίκτυο αυτό που έχει επαναδραστηριοποιηθεί από πέρυσι, που πήραμε την απόφαση αυτή στον ιστορικό ναό της Μητρόπολης. Εκεί που είχε ορκιστεί ο Καποδίστριας, εκεί που είχε γίνει το πρώτο κοινοβούλιο και όλες οι εργασίες οι ιστορικές που έγιναν, εκεί διαδραματίστηκαν. Είχαμε πάρει μία υπόσχεση και είχαμε καταθέσει ότι αυτό το δίκτυο δεν πρέπει να είναι μία ευκαιρία χαμένη, διότι αυτό πρέπει να το ξαναζωντανέψουμε".

Επίσης, ο κύριος Γιώργος Τσατήρης μετέφερε τα χαιρετίσματα και τις ευχές όλων των Δημοτικών Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, παρουσίασε τα μέλη του Δικτύου που συμμετέχουν στη συνέλευση, ευχαρίστησε την ΚΕΔΑ και τον πρόεδρό της κύριο Γιάννη Ζορμπά για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να είναι εφικτή η πραγματοποίηση της συνέλευσης σε αυτό τον χώρο, αλλά και για τη φιλοξενία των μελών του Δικτύου. Τέλος, μίλησε για την ιστορικότητα του κτιρίου, που φιλοξένησε τη συνέλευση, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως έδρα της Αντικυβερνητικής Επιτροπής.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png