Παρέμβαση του Δήμου Αίγινας στο καθαρισμό των ρεμάτων. Στόχος η διάσωση των φυσικών φραγμάτων, επισήμανε ο κ. Δημήτρης Μούρτζης.


Παρέμβαση του Δήμου Αίγινας στο έργο του καθαρισμού των ρεμάτων που υλοποιείται από την Αντιπεριφέρεια Νήσων σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια καθαρισμού του ρέματος της Σκοτεινής στην περιοχή της Λεύκης. Για τους λόγους που ο Δήμος Αίγινας παρενέβη σε αυτό το έργο, απάντησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ο κύριος Μούρτζης εξήγησε ότι πρόκειται για το έργο που έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο σε διάφορα σημεία του ρέματος της Σκοτεινής και εκτός από τα υδραυλικά έργα και τα έργα στήριξης και ενίσχυσης, περιλαμβάνει και καθαρισμό του ρέματος.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Ωστόσο, όπως κατάγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, κατά τη διάρκεια αυτού του καθαρισμού, μερικές ημέρες πριν, ογκόλιθοι που υπήρχαν στο ρέμα απομακρύνθηκαν.

Ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης εξήγησε ότι αυτοί οι ογκόλιθοι σχημάτισαν με τα χρόνια φυσικά φράγματα. Ο ίδιος και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου επισκέφθηκαν μαζί με κάτοικους της περιοχής και εκπροσώπους φορέων, τρεις φορές το σημείο των εργασιών προκειμένου να σταματήσουν την απομάκρυνση αυτών των ογκόλιθων. Μάλιστα, ο κύριος Μούρτζης επισήμανε ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι ότι οι ογκόλιθοι ή οι πέτρες και τα βράχια που μετακινούνται, να μην μεταφέρονται εκτός του ρέματος ή  σε μάντρες κτλ, αλλά να παραμένουν στο ρέμα για να ενισχύουν τα πρανή.

"Αυτός ο καθαρισμός έτσι όπως γίνεται δεν είναι σωστός", είπε ο κύριος Μούρτζης, σημειώνοντας ότι έχει επικοινωνήσει εγγράφως με την  Περιφέρεια για αυτό το ζήτημα και για τις προϋποθέσεις που θέτει ο Δήμος Αίγινας για τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Αναφέρθηκε επίσης στο ιστορικό των τεχνικών φραγμάτων που είχαν κατασκευαστεί επί Νομαρχείας, τόνισε την ανάγκη της ύπαρξης ανασχετικών φραγμάτων, ενώ σημείωσε ότι οι επόμενοι καθαρισμοί των ρεμάτων θα γίνονται με την επίβλεψη του Δήμου Αίγινας.

Τέλος, για τα επόμενα στάδια του έργου στην εκβολή του ρέματος της Σκοτεινής, είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν στο συγκεκριμένο σημείο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ είπε ότι σε παράλληλα θα γίνει και το έργο στην περιοχή "Βλυχάδα".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png