Η βουλευτής κυρία Γεωργία Γεννιά για τους δασικούς χάρτες.


Στην Αίγινα βρίσκεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιά και Νήσων κυρία Γεωργία Γεννιά. Το απόγευμα παρακολούθησε και χαιρέτησε δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο "Δανάη". Η πρώτη για τον ταξιδιωτικό τουρισμό και και η δεύτερη ένα εξαιρετικό σεμινάριο για τη γνώση και τη διαχείριση του κρασιού στους χώρους εστίασης. Η κυρία Γεννιά έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις δύο εκδηλώσεις που παρακολούθησε, ενώ σήμερα το βράδυ θα έχει σύσκεψη με την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας και δεν αποκλείεται αύριο το πρωί να υπάρξει κάποιο πρόγραμμα που να περιλαμβάνει επισκέψεις σε φορείς του νησιού.

Καθώς σήμερα ο συνάδελφός της στην Νέα Δημοκρατία, επίσης στην Α' Πειραιά και Νήσων, κύριος Κώστας Κατσαφάδος υπέβαλε ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες των δήμων Αίγινας, Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας, το Aegina Portal έθεσε την ερώτηση στην κυρία Γεννιά αν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για μία παράταση.

"Μέσα σε ένα χρόνο το υπουργείο προσπαθεί να δώσει λύσεις σε ένα πρόβλημα το οποίο αφορά στα τελευταία πενήντα, τουλάχιστον, χρόνια της Ελληνικής Επικράτειας, τους δασικούς χάρτες", είπε η κυρία Γεννιά και συνέχισε: "Έχουν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις. Είμαστε σε επαφή και σε επικοινωνία με το υπουργείο, και εγώ ως βουλευτής, καθώς αρκετές είναι οι περιοχές στις οποίες αφορά το θέμα αυτό. Νομίζω ότι επειδή έχουμε άλλες δεκαπέντε μέρες, λήγει στις 15 Ιουνίου η δεύτερη παράταση, αν θα δοθεί παράταση την απάντηση θα την δώσει το υπουργείο. Πιστεύω θα έχει κρίνει ως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας. Υπάρχει δηλαδή ένα περιθώριο και θα έλεγα ότι θα ήταν υπερβολικό από τώρα να πούμε αν πρέπει να δοθεί παράταση ή όχι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία, έχει γίνει με τρόπο πραγματικά δημοκρατικό. Συνεχώς γίνονται διορθώσεις σε παραλήψεις που τυχών έχουν παρατηρηθεί. Υπάρχει μία επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους κι ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός ο κύριος Φάμελλος, τον οποίο πραγματικά θαυμάζω και στηρίζω με όλο αυτόν τον αγώνα που έχει δώσει, είναι ανοιχτός σε παρατηρήσεις και διορθώσεις, το ξαναλέω.  Άρα λοιπόν δεν πρέπει να ανησυχούμε. Θα κρίνουμε και θα αποφασιστεί ό,τι καλύτερο για τους πολίτες".

Σε άλλη ερώτηση, για την εικόνα που έχει από την επαφή της με πολίτες στην περιοχή ευθύνης της, στην Α' Πειραιά και Νήσων. Εάν δηλαδή έχει εντοπίσει να υπάρχει πρόβλημα, αν υπάρχει η ανάγκη να δοθεί μία νέα παράταση, η κυρία Γεννιά είπε: "Υπάρχει ένα ενδιαφέρον από συγκεκριμένους δήμους. Δηλαδή, το πρόβλημα για τους δασικούς χάρτες αφορά στο δήμο εδώ της Αίγινας, στο δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων. Αυτές είναι οι δύο περιοχές κυρίως που έχουμε ένα θέμα. Δεν είναι τόσο έντονο στη δική μας περιοχή, στην Α' Πειραιά. Όμως επειδή έχω επαφές, επειδή κατάγομαι από την Αρκαδία, ξέρω ότι αυτοί οι νομοί έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα και νομίζω ότι η λογική θα είναι αυτή που θα πρυτανεύσει".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png