Η Κωνσταντινίδης Α.Ε. ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης της δημοπρασίας για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας. Δηλώσεις Δ. Μούρτζη, Π. Χατζηπέρου.


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας. Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος έκαναν δηλώσεις στο Aegina Portal για την θετική αυτή εξέλιξη.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Οι εταιρείες που συμμετείχαν και τα ποσοστά έκπτωσης που έδωσαν:

Κωνσταντινίδης Α.Ε. 31.46%
ΑΑΓΗΣ Α.Ε. 23.86%
Intrakat Α.Ε. 20.72%
ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ 11.86%
ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε. 6.87%

Ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης δήλωσε: "Η Κωνσταντινίδης Α.Ε. παίρνει τον διαγωνισμό και πιστεύω ότι η διαδικασία της υλοποίησης του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη που θα ξεκινήσει άμεσα, ήδη τα συγχαρητήρια τα πήρε από όλους τους συμμετέχοντες, δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα πλέον και ήδη θεωρείται από σήμερα ανάδοχος του έργου η Κωνσταντινίδης Α.Ε. Είμαι πάρα πολύ ευτυχής γιατί ένα έργο ζωής για το νησί, και τώρα το λέω με πλήρη επίγνωση γιατί όσες φορές έκανα δηλώσεις έλεγα: "διακαής πόθος του καθενός από εμάς είναι να γίνει ο αγωγός", τώρα βλέπω ότι είναι πλέον ορατό, ορατή και η ολοκλήρωση του αγωγού". Ο κύριος Μούρτζης ευχαρίστησε την κυρία Ρένα Δούρου, τον κύριο Χρήστο Καραμάνο, τον κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο και τις τεχνικές υπηρεσίες.

O Αντιπεριφρειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος δήλωσε σχετικά: "Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Αίγινα σήμερα, προσπάθειες και αγώνες μηνών, ετών ευοδώθηκαν. Σήμερα λοιπών έχουμε τον μειοδότη του έργου. Από εδώ και πέρα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και πιστεύω και ελπίζω ότι όλα θα πάνω καλά και μέσα στο χρονικό πλαίσιο το οποίο έχει τεθεί. Είναι ένα μεγάλο έργο, είναι ένα πρωτοποριακό έργο, είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα ανακουφίσει την Αίγινα, τους Αιγινήτες, τους επισκέπτες, που ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια με την έλλειψη νερού".

Ο κύριος Χατζηπέρος είπε ότι τώρα θα περάσει από Ελεγκτικό και πιστεύει ότι εντός του 2017 θα υπογραφεί η σύμβαση. "Η σύμβαση προβλέπει 18 μήνες και τρία χρόνια εν συνεχεία συντήρηση", είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png