Η απουσία ναυαγοσώστη ήταν η αιτία για την απώλεια της "Γαλάζιας Σημαίας" από την Αγία Μαρίνα.


Η πλαζ της Αγίας Μαρίνας ήταν ανάμεσα στις τετρακόσιες ογδόντα έξι (486) Ελληνικές ακτές που κέρδισαν την "Γαλάζια Σημαία" για το έτος 2017. Ένα ισχυρότατο σύμβολο, που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Μαρίνας και βέβαια συνολικά για τον τουρισμό της Αίγινας. Η Αγία Μαρίνα απώλεσε αυτό το σημαντικότατο βραβείο, χωρίς καν το χρησιμοποιήσει αυτή την χρονιά. Σύμφωνα με την Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία" κυρία Δαρεία - Νεφέλη Βουρδουμπά, με την οποία επικοινώνησε το Aegina Portal νωρίτερα, η σημαία δεν τοποθετήθηκε φέτος στον ιστό της ακτής.

Η αιτία της απώλειας της σημαίας, ήταν η απουσία ενός επιβεβλημένου κριτηρίου για την παραμονή στο πρόγραμμα, αυτό του ναυαγοσώστη. Υπήρξαν επίσης και άλλες μικρότερες οργανωτικές παραλήψεις, που ωστόσο θα μπορούσαν να διορθωθούν. Η απουσία ναυαγοσώστη είναι σημαντικό κριτήριο και η κυρία Βουρδουμπά δήλωσε ότι σωστά δεν αναρτήθηκε στον ιστό η σημαία, καθώς χωρίς την παρουσία ναυαγοσώστη δεν μπορεί να τοποθετηθεί η "Γαλάζια Σημαία" σε μία πλαζ.

Σε ερώτηση για το πότε έγινε αυτό αντιληπτό στην επιτροπή, η υπεύθυνη απάντησε πως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που έγινε στο τέλος Αυγούστου. Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά η "Γαλάζια Σημαία" κυμάτισε στην πλαζ της Αγίας Μαρίνας μετά την επίσημη εκδήλωση που είχε γίνει τότε στις 21 Ιουλίου 2013.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png