Εντυπωσιακή η κεντρική δεξαμενή των "χερσαίων έργων" στο Λεόντι. Θα εγκαινιαστεί σύντομα η λειτουργία της λέει ο κ. Δημήτρης Μούρτζης.


Είναι σαφώς η εντυπωσιακότερη δεξαμενή που διαθέτη η Αίγινα, τόσο από την άποψη του μεγέθους όσο και αυτή του εξοπλισμού. Οι εξωτερικές διαστάσεις της δεξαμενής είναι 29,50m x 46,00m x 6,00m και το πλάτος του τοιχίου που πλαισιώνει τη δεξαμενή είναι 50cm. Η δεξαμενή θα αποτελείται από δύο θαλάμους ίσων διαστάσεων 22,3m x 29,5m x 6m. Σε ύψος 5,50m τοποθετούνται υπερχειλιστές και στους δύο θαλάμους. Υπάρχει δυνατότητα απομόνωσης του κάθε θαλάμου μέσω δικλείδων. Το αντλιοστάσιο βρίσκεται παραπλεύρως της δεξαμενής και σε συνέχεια αυτής. Οι εξωτερικές διαστάσεις του είναι 9,80m x 19m x 6m. Η κατασκευή της ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 και όπως λέει ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης δεν αποκλείεται τον επόμενο δεκαήμερο να εγκαινιαστεί η λειτουργία της. Η δεξαμενή έχει ηλεκτροδοτηθεί ήδη.

Αυτή τη στιγμή εκτελούνται μία σειρά από εργασίες στον εξωτερικό χώρο και είναι πλέον εμφανές ότι σύντομα θα αποκτήσει εξωτερικά την τελική της όψη. Ζητήσαμε από τον κύριο Δημήτρη Μούτζη να επισκεφτούμε το εσωτερικό του έργου, καθώς παρά το μέγεθος του και την σημασία του για την υδροδότηση του νησιού, δεν είχε καταγραφεί ποτέ.
"Αυτό το έργο είναι το έργο ζωής για το νησί, όπως πολλές φορές έχω πει. Είναι μία ευκαιρία να δουν οι δημότες μας, οι συμπολίτες μας, ότι αυτό το έργο που το ακούν και δεν το βλέπουν, τώρα πλέον είναι ορατό. Το βλέπουν και στις υποδομές που έχουν γίνει και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι αυτό το έργο που ουσιαστικά θα ανακουφίσει όλη την Αίγινα". Το έργο συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού, την έναρξη της κατασκευής του οποίου ο κύριος Μούρτζης τοποθέτησε στο τέλος της νέας χρονιάς. Το έργο των "χερσαίων" συνολικά μπορεί να λειτουργήσει και πριν την έναρξη της λειτουργίας του αγωγού, με το υπάρχων σύστημα των υδροφόρων και μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png