Στα 68.61 mm το ύψος της βροχόπτωσης στην Αίγινα την Πέμπτη. Είναι το μεγαλύτερο, μέχρι τώρα, για το 2017.


Στα 68.61 mm έφτασε το ύψος της βροχόπτωσης στην Αίγινα την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, οπότε και στο νησί παρουσιάστηκαν αρκετά, αλλά μικρής έκτασης προβλήματα, με κυριότερα το πλημμύρισμα κτηρίων και την πτώση μαντρότοιχων. Το ύψος της βροχόπτωσης τον Νοέμβριο έφτασε τα 123.8 mm, ενώ συνολικά το ύψος ολόκληρης της χρονιάς είναι 308,4 mm (χωρίς βέβαια τον Δεκέμβριο και τις ημέρες του Νοεμβρίου που υπολείπονται).

Ο περσινός Νοέμβριος 2016 είχε συνολικό ύψος βροχής 38.4 mm, ενώ το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης ήταν 26,6 τον Σεπτέμβριο 2016. Το 2016 συνολικά δεν ξεπέρασε 219,6 mm βροχής. Τέλος, τον Νοέμβριο 2015 το συνολικό ύψος είναι μόλις 29.8 mm ενώ τον ίδιο μήνα του 2014 επίσης στο σύνολο μόλις 25.4 mm.
Όμως τον Δεκέμβριο του 2014 σημειώνεται η εξής ακολουθία: Στις 8 Δεκεμβρίου 2014 μία καταιγίδα με ύψος βροχής 77 mm πλήττει την Αίγινα. Τα προβλήματα δεν ήταν τόσο μεγάλα, όσο της καταιγίδας που ακολούθησε το βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου 2014 με 51.2 mm βροχής. Τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν έντονα, εμφανέστατα και επικίνδυνα. Ανάμεσα στις δύο καταιγίδες είχε μεσολαβήσει και δύο ημέρες με 11.2 και 19.6 mm βροχής. Και τότε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε κινηθεί γρήγορα, όπως και η Πυροσβεστική με αποτέλεσμα να αποσβεστούν τα αρνητικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς βέβαια να μπορεί να ξεχάσει κανείς την πλημμύρα στο κτίριο του ΕΠΑΛ και την ανησυχία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.
 
Αρκετούς μήνες αργότερα, στις 21 Σεπτεμβρίου, μία καταιγίδα με ύψος βροχής 25 mm έδωσε την ευκαιρία να παρατηρήσει κανείς πως συμπεριφέρονται τα όμβρια ύδατα στην περιοχή του ΕΠΑΛ. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης άνοιξης είχαν γίνει εργασίες καθαρισμού. Όταν υποβάλαμε τα στοιχεία του ρεπορτάζ τότε στον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Τους ίδιους φόβους εξέφρασε και πριν από λίγες ημέρες ο νέος αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal που τόνισε την ανάγκη και να γίνει εκεί άμεσα αντιπλημμυρικό έργο, μάλιστα σημείωσε ότι θα είχε για αυτό το σκοπό συνεργασία με μηχανικό της Περιφέρειας ο οποίος θα ερχόταν στην Αίγινα.
 
Το ρεπορτάζ δείχνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και ότι εκτός από την υλοποίηση του υφιστάμενου σχεδιασμού, θα πρέπει πάντα να είναι σε ετοιμότητα και διαθέσιμοι οι πόροι για να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστάσεις. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό το ρέματος της Σκοτεινής, η διαπλάτυνση του οποίου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό.
 
Τα στοιχεία των βροχοπτώσεων προέρχονται από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.
 
 
Δεν θα αναφερθούμε στην θεομηνία τον Σεπτέμβριο του 2010 γιατί είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png